Tacikistan Bağımsızlık Bayramını Kutluyor

Tacikistan’da Bağımsızlık Bayramı büyük coşkuyla kutlanıyor.

Başkent Duşanbe’deki merkez meydanda askeri geçit töreni ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenleniyor. Ülkede bağımsızlık bayramı dolayısıyla 3 gün tatil ilan edildi. Tacikler, 9, 10 ve 11 Eylül tarihlerinde tatil yapacak.

Törene, Devlet Başkanı İmamali Rahman yanı sıra bakanlar, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda Tacik vatandaşı katılıyor. Resmi askeri geçit törenine 10 binin üzerinde asker katılıyor. İlk defa bu yıl askeri törene, Afganistan, İran, Hindistan, Rusya ve Fransa gibi ülkelerden ait 500 asker de katılıyor.

Resmi tören kapsamında çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi. Törenlere, çeşitli kamu kurumlarından 2 binin üzerinde devlet memuru katılarak, kuruma ait standıyla resmi heyeti selamladı.

GUINNESS’E ADAY BAYRAK
3 bin Tacikistan vatandaşı bağımsızlık günü çerçevesinde 2011 metre uzunluğunda ve 7 metre eninde dev Tacikistan bayrağı taşıyacak. 860 kilogram ağırlığındaki dev bayrakla ilgili Guinness`e başvuru yapıldı. Dev bayrak, Taciktekstil devlet şirketi tarafından hazırlandı.

RAHMAN, HALKIN BAĞIMSIZLIK BAYRAMI KUTLADI
Devlet Başkanı İmamali Rahman, Tacikistan halkını bağımsızlık bayramı dolaysıyla kutladı. Rahman mesajında, Tacikistan, bağımsızlığını kazandıktan sonra iç savaşla derinden etkilenen Taciktistan ekonomisinin 10 milyar dolardan fazla zarara uğratdığını hatırlattı Tacik lider, buna rağmen ülke ekonomisinin kalkınması için büyük bir çaba göstererek, halkın refah düzeyinin iyileştirilmesi için önemli işlere imza atıldığını söyledi.