Mantık Matematik ve Felsefe 9. Ulusal Sempozyumu Sona Erdi

İzmir`in Foça İlçesinde, Reha Midilli Kültür Merkezi`nde 6 Eylül 2011 günü başlayan Mantık, Matematik ve Felsefe Dokuzuncu Ulusal Sempozyumu 8 Eylül 2011 Perşembe günü sunulan bildirimlerle sona erdi.

Mantık Matematik ve Felsefe 9. Ulusal Sempozyumu Sona Erdi
Sempozyuma katılanlar için 9 Eylül Cuma günü çevrede bulunan doğal ve tarihi yerlere Kültür Gezisi düzenlendi.

İstanbul Kültür Üniversitesi, Tübitak ve Foça Belediyesi`nin iş birliği ile düzenlenen sempozyumun bu yılki konusu "Düşüncenin iletişim aracı olarak, Edebiyat, Bilim, Sanat ve Felsefe alanlarında: Dil" idi. Geleneksel hale getirdikleri sempozyumda ana konu doğrultusunda 50`ye yakın bildirim sunulduğunu, soru cevap ve tartışmalarla konuların irdelendiğini belirten İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Bolcal amaçlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Prof.Dr. Çetin Bolcal, bu toplantılarda şunu amaçladıklarını söyledi: "Herhangi bir konuya tüm disiplinler açısından nasıl bakılıyor. Tek disiplin toplantısı değil bu. Türkiye`de böyle bir toplantı zannediyorum yok. Buraya edebiyatçılar, fizikçiler, matematikçiler, felsefeciler, güzel sanatlarla uğraşanlar, tarihçiler geliyor. Herkes kendi penceresinden konuya nasıl baktığını anlatıyor. Hem akademik camiadan hem de Foça halkından kişiler bu yıl daha çok ve etkin şekilde oturumlarımıza katıldı.Amaçladığımız tamamen bilimsel bir toplantıdan ziyade halk dahil pek çok kesimin katıldığı bir tartışma ortamı yaratmaktı. Buna büyük ölçüde yaklaştık. Bu da bizi çok mutlu etti. Hariçten söz alarak katılanları saymazsak elliye yakın bilimsel tebliğ yapıldı." Önümüzdeki yıl daha farklı bir program hazırlamayı düşündüklerini anlatan Bolcal, şöyle konuştu: "Foça halkından yerel bir komite oluşturmak istiyoruz. Herkesin ilgisini çekecek bir konuyla geleceğiz. Foça`ya çok teşekkür ediyorum. Foça halkına, Foça Belediye Başkanı`na, birkaç gün sonra ayrılacak olan Foça Kaymakamı`na teşekkür ediyorum. Büyük ilgi gösteriyorlar, yardımcı oluyorlar. Burayı mekan olarak tuttuk. Bu sempozyum bizden sonra da devam edecektir, inanıyorum."
Kaynak: İHA