Alanya'da Ölen Ruslar İçin Bir Günlük Yas

Rusya'da meydana gelen uçak kazasında ölen Yaroslav Lokomotif buz hokeyi takımının 43 oyuncusu için Alara Park Otel'de bir anma töreni düzenlendi.

Alanya'da Ölen Ruslar İçin Bir Günlük Yas
Törene çok sayıda Rus turist katılırken gözyaşları sel oldu. Otel yetkilileri tüm animasyon ve eğlence programlarını iptal ederek bir günlük yas ilan etti. Anma töreni öncesinde otel personeli tarafından havuz başına buz hokeyi takımı oyuncularının fotoğraflarını içeren anma köşesi hazırlandı. Karanfillerle süslenen anma köşesini ziyaret edenRuslar dua ederek anı defterine duygularını yazdı. Rus milli marşının okunmasının ardından Rus turistler karanfilleri anı köşesine bıraktılar. Anma köşesine bazı turistler dini inançları gereği su ve ekmek bıraktı. Rus turistler Akson Voycheslav, Serdukov Sergei ve Cheprakova Lubov yaptıkları açıklamada, anma köşesini hazırladıkları için otel yetkililerine teşekkür ederek meydana gelen kazadan dolayı çok üzgün olduklarını ifade ettiler

Alara Park Oteli Genel Müdürü Murat Demircan, Rusya'da meydana gelen elim kazanın kendilerini çok üzdüğünü otellerinde bulunan Rus turistlerle aynı acıyı paylaştıklarını söyledi. Kazayı duyar duymaz otelin içinde bir anma köşesi oluşturduklarını anlatan Demircan, şöyle konuştu: "Misafirlerimiz olan Rus turistlerin bu acılarını paylaşıp dua etme hakları olduklarına inanarak böyle bir organizasyon yaptık. Ayrıca, bugün otelimizde yapılması planlanan müzik ve animasyon gösterilerini iptal ettik."
Kaynak: İHA