'AK Parti çok büyük aşamalar kaydetti'

Diyarbakır MÜSİAD eski Şube Başkanı Vahdettin Bahadır, Ak Parti iktidarı ile terörle mücadelede çok büyük aşamalar kaydedildiğini belirterek, "Terörle mücadelede büyük gerilimin ve kaosun içine girdiğimiz zaman telafisi mümkün olmayan sıkıntılar gelişecektir" uyarısında bulundu.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Hüseyin Gülerce'nin sunduğu Ortak Akıl programının dünkü bölümünde terörle mücadele konusu ele alındı. Programın konuklarında Diyarbakır MÜSİAD eski Şube Başkanı Vahdettin Bahadır, Ak Parti iktidarı ile terörle mücadelede çok büyük aşamalar kaydedildiğini söyledi.

Türklere, kürtlere, bu topraklarda yaşayan herkese önce bütün haysiyetleriyle vicdanlı ve ahlaklı olmalarını tavsiye eden Bahadır, "Vicdan ve ahlak değerlerini üretme noktasında Hz. Muhammed'e ve Kur'an'a kulak vermelerini öneriyorum. Duygusal davranmayalım, radikal, uç ifadeler kullanmayalım. Mümkün mertebe kuşatıcı, daha anlayan, daha yanaşa,n ötekileştirmeyen bir dil inşa etmemiz lazım" diye konuştu.

Bütün insanlık tarihi boyunca bireysel, ailevi, toplumsal, aşiret, devlet kavgaları bir şekilde ne kadar devam etmişse, en sonunda masada oturup barış ile sonuçlandırıldığına dikkat çeken Bahadır şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok sakat bir zeminin üzerinden buralara geldi ve büyük felaketler yaşadı bu topraklardaki herkes. AK Parti iktidarıyla büyük bir toparlanma, büyük bir adım, büyük bir dirayetle doğru şeyler yapılmaya başlandı. Bazı çok ciddi adımlar atmasına rağmen insan kalitesi noktasında, değer üretme noktasında bazı sıkıntılar oldu. Her kim ki, söz tükenmiştir derse, o kendisi tükenmiştir. Söz yaratıcının mutlaka nefesidir, kıyamete kadar tükenmez."

"BAŞBAKAN DA ZOR DURUMDA"


Başbakan Erdoğan'ın da zor bir durumda olduğunu ifade eden Bahadır, balyoz, ergenekon gibi buyuk sıkıntılar atlattığını anımsattı. "Elbette çok büyük reformlar da yaptı" diyen Bahadır, "Ama bizim yine bakışımız adil ve kuşatıcı olmalı. Şiddete şiddetle karşılık verdiğimiz zaman biz bir sarmalın içine yeniden girmiş oluyoruz. Tarih bize göstemriştir ki, bu şiddet sarmalının içine kim girdiyse herhangi bir şekilde hayırlı bir şey üretememiştir" şeklinde konuştu.

BDP'nin, PKK'nın, KCK'nın, DTK'nın, bütün bu yapıların AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a karşı hasmane bir düşmanlık içinde olduğunu gördüğünü anlatan Bahadır, "Bunu asla tasvip etmedim. Bütün yollar denendi, bir daha radikal olmanın, bir daha uç olmanın, bir daha sivri olmanın, bir daha silahı yönteme dönüştürdüğümüz zaman, AK Parti ne kadar iyi niyetli olursa olsun, Başbakan ne kadar samimi olursa olsun bu büyük gerilimin ve kaosun içine girdiğimiz zaman, 15-20 ilde bu operasyon olduğu zaman telafisi mümkün olmayan sıkıntılar gelişecektir" uyarısında bulundu.