Mamaklılar, Sonbaharı Açık Hava Sinemasıyla Karşılıyor

Ankara'nın Mamak ilçesinde açık havada sinema keyfi yeniden başladı.

Mamaklılar, Sonbaharı Açık Hava Sinemasıyla Karşılıyor
Mamak Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen sinema akşamlarında, geride bırakılan ilk iki gün yayınlanan filmlere Mamaklılar ilgi gösterdi. 'Ay Işığında Sinema Akşamları' etkinliği kapsamında, Türk sinemasının önemli yapıtlarının gösterileceği filmler, Mamak’ta 30 mahallede bir ay boyunca ücretsiz izlenecek.

Mamak Belediyesi’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve Mamaklılardan büyük ilgi gören 'Sinema Akşamları' etkinliği, 5 Eylül’den itibaren başladı. Türk sinemasının en yetkin örneklerini seyirciyle buluşturan etkinliğin ilki, Akdere Ali Başpınar Parkı yanındaki alanda 'Eyvah Eyvah 1' filmi ile gerçekleşti.
Halkın yoğun katılımı ile başlangıcı verilen Mamak sinema akşamlarında, alanı dolduran vatandaşlar filmi büyük ilgiyle izledi. Sinema Akşamları’nın ikinci gününde ise Mamak Pazar Alanı’nda 'Aşk Geliyorum Demez' sinema filmi sinemaseverlerce izlendi. Mamak Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Sinema Akşamları', alana kurulan perde eşliğinde sinemaseverler keyifli dakikalar yaşaıyor. Mahalleliler, sonunu merak ettikleri birbirinden güzel yapıtların final sahnesine kadar alandan ayrılmıyor. Bir ay boyunca Mamak’ta 30 mahallede düzenlenecek etkinlikte, üçüncü sırayı Türközü Mahallesi sakinleri alıyor. Mamak Belediyesi’nin sinema etkinliği programı çerçevesinde 7 Eylül'de Türközü Mahallesi’nde 'Züğürt Ağa', 8 Eylül'de Derbent Mahallesi’nde 'Güneşi Gördüm', 9 Eylül’de Başak Mahallesi’nde 'Eğreti Gelin', 10 Eylül Mamak Kültür Merkezi’nde 'Gönül Yarası', 11 Eylül Kıbrısköy'de 'Babam ve Oğlum' ve 12 Eylül’de de Bayındır Mahallesi’nde 'Beyaz Melek' filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Mamak Belediyesi’nce düzenlenen sinema akşamı etkinliği eylül ayı sonuna kadar devam edecek.