Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım Sistemine ‘eşekli’ Protesto

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yeni ulaşım sistemine tepkiler devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım Sistemine ‘eşekli’ Protesto
AK Parti Kepez İlçe Başkanlığı’nın organizesiyle Özdilek Alışveriş Merkezi önünde toplanan bir grup vatandaş, eşeklere binerek şehir içi ulaşımındaki sıkıntıya dikkat çekti. Eşeklerin boynuna astıkları ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a göndermede bulunan kalabalık, eski sistemi yeniden uygulamaya koyulmasını istedi. Eylemciler, ‘Dolmuştan daha hızlı ulaşım seferleri başlamıştır’, ‘Hızlı Ulaşım’, ‘Hocanın dolmuşuna binmektense eşeğe binmeyi tercih ederim’, ‘Güneş enerjisiyle çalışan eşek’ ve ‘Canınızı sıkmayın sırada 180 eşek daha var’ yazılı pankartlarla AK Parti Kepez İlçe Başkanlığı’na kadar yürüdü.
Eyleme destek veren AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, yaptığı açıklamada, Akaydın’a hatasından dönmesi çağrısında bulundu. Akaydın’a, "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.” sözleriyle göndermede bulunan Bayraktar, bayramda her gittiği yerde yeni ulaşım sistemindeki sıkıntıyla karşılaştığını söyledi. Vatandaşların kendilerinden bu uygulamaya dur demeleri çağrısında bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Antalya halkı, ulaşımda rezillik çekiyor. Kiminle karşılaşsak bu sistemden şikayetçi. Halkımızın bu feryadına daha fazla duyarsız kalamazdık." dedi. Akaydın’ı ‘halkın feryadına kulak tıkamakla’ eleştiren Bayraktar, şöyle devam etti: "Yaşanılan bu sıkıntıya dikkat çekmek için böyle bir yola başvurduk. Buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Halkımız feryat ediyor. ‘Hakikaten Ankara-Konya 1,5 saat, Kepez-Konyaaltı 3 saat.’ Böyle bir duruma geldik."
Yeni ulaşım sisteminin eski başkan Menderes Türel’in projesi olduğuna yönelik iddialara da cevap veren İlçe Başkanı, Türel’in uygulamak istediği projenin bu olmadığını söyledi. Bayraktar, "Raylı sistemde ikinci ve üçüncü etaplar vardı. Bununla beraber şu andaki mevcut minibüs sistemi devam edecekti. Sadece ve sadece raylı sistemin istikametindeki hatlar çekilip dolmuş gitmeyen mahallelere taşınacaktı. Eski sistem aynen devam edecekti." açıklamasında bulundu.
Akaydın’ın masa başında hazırlanan bir projeyle Antalya halkına eziyet ettiğini ileri süren Bayraktar, "Proje üzerinde uzmanlarla bir yıl çalıştıklarını söylüyorlar. Oysa şu anda yeni ulaşım sisteminde ortaya çıkarılan haritayı mühendisler bile çözemiyor. Dolmuşçuların zaten çözme şansı yok. Böyle karma karışık, kendilerinin de ne yaptığını bilmediği bir sürece geldik." diye konuştu. Bayraktar, Akaydın’a hatasından dönmesi çağrısında da bulunarak, şöyle seslendi: "Hatadan dönmek de bir erdemdir. Bile bile bu insanlara bu eziyeti, bu çileyi çektirtmeyelim. Nitekim Sayın Akaydın, attığı imzalardan bile dönen bir belediye başkanımızdır. Kepezaltı-Santral mahallesinde ‘tapu vereceğiz’ diye atmış oldukları imzadan vazgeçen bir belediye başkanıdır. Dolayısıyla imzasından vazgeçen haydi haydi sözünden de vazgeçer. Kaldı ki bu vazgeçiş de aslında bu milletin menfaatine olduğu için bir erdemlik olacaktır. Bu hatadan dönülmesini öncelikle Antalya halkı için rica ediyorum."
Bayraktar, önümüzdeki günlerde okulların açılması ve yağmurların başlamasıyla sıkıntıların daha da artacağına dikkat çekti.