Kaymakam, Muhtarlarla Sason'un Sorunlarını Konuştu

Batman'ın Sason Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Garnizon Komutanı Binbaşı Sadık Gülecen, Emniyet Amiri Sahir Uzun ve Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Nevzat Baz’ın da hazır bulunduğu toplantıda, köy hizmetleri, güvenlik ve sağlık sorunları konuşuldu.

Devam eden çalışmalarla 2012 yılında bütün köy ve mezraların elektrik, yol ve suya kavuşacağını belirten Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, “Devam eden çalışmalarla ilçemizin birçok sorunu bitecek, 2012 yılının sonunda ilçemizde yol, su ve elektriği olmayan köy kalmayacak. Başlatmış olduğumuz çalışmalar aralıksız devam ediyor. Derince yolunun kalan kısmına da beton asfalt dökülecek. Acar yolundaki asfalt çalışmamız devam ediyor, birçok köyümüze yeni yol yapımı ve stabilize çalışmaları da devam ediyor. Beton asfaltı tamamlanacak bazı yollarımızın açılışına Maliye Bakanımızı ve Valimizi de davet edeceğiz.” dedi.

Güvenlikle ilgili konulara değinen Garnizon Komutanı Binbaşı Sadık Gülecen, “Amacımız terör örgütünü öldürmek değil, huzurlu bir ortam sağlamaktır. Muhtarlardan bu konuda destek bekliyoruz, sizlere gelen hizmetleri koruyun, bizlere yardımcı olun.” ifadelerini kullandı.

Ambulans konusunda yapılan asılsız ihbarlardan şikâyet eden Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Nevzat Baz da “Ambulans konusunda asılsız ihbarlar yapılıyor, bazen hasta olmadığı halde köylerden bize telefon açılıyor, boşuna ambulansımız gidip geliyor ve asıl hastalar hizmetsiz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde bir köyden 'yolumuz kapalı, araba gelmiyor, acil hastamız var, helikopter istiyoruz' ihbarı geldi, biz de gerekli mercilerle irtibata geçtik, köye helikopter gönderdik, ama hasta yok, asılsız ihbar… Bundan sonra asılsız ihbarda bulunanları gerekli mercilere şikayet edip haklarında cezai işlem yapılmasını sağlayacağız.” uyarısında bulundu.