Filipinler Meclis Başkanı, Türk Okulu Yetkililerini Kabul Etti

Filipinler Meclis Başkanı Filiciano Belmonte, ülkedeki Türk okullarının Genel Müdürü Malik Gencer ve Pasifik Diyalog Platformu Başkanı Ferhat Kazkondu’yu makamında kabul etti.

Filipinler Meclis Başkanı, Türk Okulu Yetkililerini Kabul Etti


Filipinler Meclis Başkanı Filiciano Belmonte, Türk girişimcileri tarafından açılan Uluslararası Fountain Okulu Genel Müdürü Malik Gencer ile Pasifik Diyalog Platformu Başkanı Ferhat Kazkondu’yu makamında kabul etti. Görüşmede Türk okulları hakkında bilgi alan Belmonte, okulların eğitim sisteminden çok etkilendiğini ifade etti. Türk okulu heyeti ile tekrar bir araya gelmek istediğini belirten Belmonte, “Türk okulları hakkında daha çok bilgi almak istiyorum. Şuana kadar okulları ziyaret etme fırsatım olmadı. Ama ilk fırsatta Türk okullarını ziyaret etmeyi düşünüyorum.” dedi.


Görüşme sonrası Filipinler Meclis Başkanı’na Kütahya porseleni ve Türk lokumu hediye edildi.


Daha sonra Türk heyeti Filipinler Senato Başkanı Juan Ponce Enrile’i de ziyaret etti. Enrile görüşmede Türk okullarının Filipinler için bir şans olduğunu kaydetti. Filipinler Senato Başkanı, “Türk okullarının burada olması Filipinler için bir şans. 26 değişik milletten öğrencinin bir arada okumalarını da şans olarak değerlendiriyorum.” ifadeleri kullandı. Juan Ponce Enrile ayrıca Türk okullarının herhangi bir sorunla karşılaşması durumunda ilk önce kendisinin yardım edeceğini de kaydetti.

Uluslararası Fountain Okulu Genel Müdürü Gencer ise Filipinler meclisinde yaptıkları görüşmede Türk okulu ile ilgili bilgi verdiklerini ve görüşmelerde kendilerinin çok sıcak karşılandıklarını aktardı.

Görüşmelerin ardından Türk heyeti meclis salonuna geçti. Filipinler Meclis Başkan Vekili, Türk heyetinin isimlerini parlamenterlere anons etti. Salonda bulunan milletvekilleri de heyeti alkışladı.