Başbayan Gül, Engelliler Voleyboy Turnuvası'nda Ödül Törenine Katıldı

Evliya Çelebi'nin doğumunun 400.

Başbayan Gül, Engelliler Voleyboy Turnuvası'nda Ödül Törenine Katıldı
yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Evliya Çelebi'nin İzinde" başlıklı açık oturum düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayelerinde Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıldönümü dolayısıyla yürütülen kutlamalar kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile bağlı kuruluşları Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Atatürk Araştırma Merkezi ile Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen "Evliya Çelebi'nin İzinde" açık oturumu, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Açık oturuma konuşmacı olarak Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan katıldı. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, açık oturumun açılış konuşmada, "Evliya Çelebi'nin ataları Kütahyalı. Ben zaman zaman bazı alanlarda konferans verirken 'başarının sırrını' anlatmaya çalışıyorum. Başarının sırrı, insanın kendisinde değildir. Hanımında, çocuklarında, ebeveynlerinde, etrafındaki insanlarda ve dostlarında vardır. Dolayısıyla Evliya Çelebi'yi anlamak için babasını tanımak ve atalarını tanımak lazım. Evliya Çelebi'nin babası aynı zamanda hocasıdır. Hocasını, babasını tanımak içinde yaşadığı yeribilmek lazım. Yaşadığı yerde Kütahya'dır. Dolayısıyla Kütahya'yı bilmeden, Kütahya'yı anlamadan Evliya Çelebi'yi çok derinlemesine algılamak, onun atalarını bilmeden algılamak zordur. Bu toplantının Kütahya'da olması bu nedenle çok anlamlı. Evliya Çelebi'yi tanıma adına böyle bir kararı verdiğinden dolayı da hem Türk Dil Kurumu, hem de diğer yetkililere canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. "KÜTAHYA, EVLİYA ÇELEBİ İLE ÖZDEŞLEŞTİ" Evliya Çelebi'nin 250 ili keşfettiğini söyleyen Vali Çiftçi, "250 tane ili, şuanda 30'dan fazla ülkeyi keşfe başlamış. Hakikaten bu keşiflerin araştırılması ve günümüze bakan yönleri ve Evliya Çelebi ikilisinin özdeşleştirilerek, Kütahya'daki bu keşif özelliğini çıkartılmasını Kütahya Valisi olarak da ben arzu ediyorum. Kütahyalılar hakikaten Evliya Çelebi'yi çok seven insanlardır. İnşallah dünyada gezi noktası, gezinin başlayacağı yer Kütahya olur" diye konuştu.

Programı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, daire amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler takip etti.
Kaynak: İHA