Polise Atılan Bomba An Be An Kameraya Yansıdı

1 Eylül Dünya Barış günü için düzenlenen mitingde polis ekiplerine ses bombası attığı öne sürülen 17 yaşındaki M.

Polise Atılan Bomba An Be An Kameraya Yansıdı
T., olay esnasında kameralar tarafından görüntülendi. 6 polisin yaralanmasına sebebiyet veren zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Dünya Barış günü münasebetiyle Kadıköy’de düzenlenen mitingde kışkırtıcılık yapmak isteyen terör örgütü yandaşları çevreyi savaş alanına çevirmişti. Polise ve çevreye taş, molotof kokteyli ve ses bombası ile saldıran provokatörler otobüs duraklarını bile ateşe vermişti.
Olaylar sırasında patlayan ses bombasıyla 6 polis de yaralanmıştı. Çekilen görüntüleri titizlikle inceleyen polis ekipleri, M.T.’yi bombayı atarken tespit etti. Görüntülerde M.T.’nin bombayı atması, patlama sonrası ortaya çıkan duman ve eylemcilerin kaçması görünüyor. Ayrıca şahsın parmak izi bırakmamak için eldiven taktığı da dikkat çekiyor.

Yapılan araştırmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler tarafından M.T. gözaltına alındı. Zanlının 26 Ağustos tarihinde Sancaktepe’deki sağlık ocağına molotof kokteyli ile saldıran grup içerisinde yer aldığı da ortaya çıktı. Sağlık ocağına yapılan saldırı sırasında, binanın içinde onlarca hasta ve çok sayıda doktor bulunurken, içeridekiler büyük tehlike atlatmıştı.
Emniyette sorgusu tamamlanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Kadıköy’deki olaylı miting sonrası gözaltına alınan 63 kişiden, yaşı 18’den küçük olan 8 kişi dün adliyeye sevk edilirken, kalan 55 kişinin de pazartesi günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderileceği öğrenildi.