Recai Kutan: Demokratik ve Adil Bir Anayasaya İhtiyaç Var

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye’nin büyüyüp geliştiğini, darbe ürünü ve başka ülkelerden ithal edilen anayasa metinleriyle yönetilemeyeceğini söyledi.

Ankara Rixos Grand Otel`de basın toplantısı düzenleyen Recai Kutan, "Demokratik ve adil bir anayasaya ihtiyaç var." dedi.
Kutan, bu doğrultuda 21-22 ekim günlerinde `Milli Anayasa Şurası` düzenleyeceklerini açıkladı. ESAM Başkanı Kutan, yeni anayasa çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde TBMM, yeni bir anayasa çalışmasını gündeme alacaktır. Bu çalışmalara bütün sivil tolum kuruluşlarının da yardımcı olmasını arzu etmekteyiz. Bu yüzden ESAM olarak 21-22 Ekim günlerinde `Milli Anayasa Şurası` düzenlemiş bulunuyoruz. Bu şuranın konusu `Nasıl bir anayasa? Bürokratik anayasadan, demokratik ve adil bir anayasaya geçiş` olacaktır. Bu şuranın ön hazırlığı için uzman 18 ilim adamıyla komisyon çalışmaları yapılmıştır.”
Daha sonra söz alan ESAM Genel Sekreteri Prof. Dr. Arif Ersoy, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin vakit kaybetmeden milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerini yansıtan milli bir anayasa ile yönetilmesinin zamanı gelmiştir. Milletimizin kahir ekseriyeti mevcut anayasanın değiştirilmesini istemektedir. İlk defa tarihimizde bir darbe ve yukarıdan baskı olmadan herkes, iktidar ve muhalefet yeni bir anayasa istiyor.” ifadelerini kullandı.