Kent Konseyi Başkanlığına Mükrimin Yinanç Yeniden Seçildi

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi 4.

Kent Konseyi Başkanlığına Mükrimin Yinanç Yeniden Seçildi
olağan genel kurulu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulda ilk etapta kent konseylerinin işlevleri ile ilgili olarak bilgiler verildi. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Konseyin Genel Sekreteri Mustafa Keleşoğlu yaptı. Keleşoğlu, Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye kanunu ve 26313 sayılı kent konseyi yönetmeliğine dayanarak kurulmuş yapılardır. Kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması , çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım, yönetişim ve yerinde yönetim ilkelerini hayata geçirmek kısaca ortak akıl çevresinde toplanmaktır. Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurum niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu,kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği tartışıldığı çözümler arandığı, ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarının ifade etmektedir." diye konuştu.

Divan Kurulu tarafından yapılan oylama sonunda seçime tek aday giren Konseyin Başkanlığına yeniden Mükrimin Yinanç seçildi. Kongrede kısa bir değerlendirme yapan Elbistan Belediye Başkanvekili Bilal Yüce, sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaptı. Yüce, yeni yönetimin Elbistan için hayır olması temennisinde bulundu. Daha sonra kürsüye çıkan Kent Konseyi Başkanı Mükrimin Yinanç, "Beni bu göreve layık bulan herkese, oy veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Kent Konseyinde yönetim şu şekilde oluştu: Başkan Mükrimin Yinanç, Genel Sekreter Mustafa Keleşoğlu, Yürütme Kurulu Üyeleri: İş Adamı Emin Polat, Öğretim Elemanı Ökkeş Yüksel, İnşaat Mühendisi Poyraz Poyrazoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi M. Nuri Günen, Himmet Göçer, Hulusi Alagöz, Ferruh Kılıç, İbrahim Türk, Recep Poyraz, Bilal Hurmanlı, İbrahim Kılınç, Gülistan Zincirkıran’dan oluştu. İstişare Kurulu ise şu şekilde: Hakan Coşkun, Adnan Güllü, Yakup Özer.