İki gazetecinin canlı yayındaki 'Alevilik' tartışması

CNN Türk ekranlarında izleyicisine merhaba diyen 4 taraf daha ilk programında geceye damgasını vurdu.

Programın yorumcuları Nagehan Alçı ve Enver Aysever arasında sert tartışmalar yaşandı.

Nagehan Alçı, Enver Aysever, Altan Öymen ve Nazlı Ilıcak'ın haftanın gelişmelerini yorumladıkları "4 Taraf" CNN Türk ekranlarında başladı. Programa Enver Aysever ve Nagehan Alçı arasında yaşanan "Alevilik" tartışması damgasını vurdu.

İki gazetecinin canlı yayındaki 'Alevilik' tartışması

Başbakan Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştiren Enver Aysever, iki ülke arasında yaşanan gerilimin Türkiye'ye fayda getirmeyeceğini ifade ederek " Suriye ile savaşa girmek Türkiye'nin çıkarına değildir" dedi. Enver Aysever'in bu sözlerine cevap veren Nagehan Alçı ise Enver Aysever'i Beşar Esad'ı savunmakla suçladı. Esad'ın Nusayri mezhebine dahil olduğunu söyleyen Alçı, Enver Aysever'in de bu mezhebe dahil olduğunu söyledi.

ESAD'LA AYNI MEZHEPTESİNİZ

"Beşar Esad'a neden böyle yakınlık duyduğunu biliyorum" diyen Nagehan Alçı sözlerini şöyle sürdürdü:
" Beşar Esad'a neden böyle yakınlık duyduğunu biliyorum. Nusayri kökenli olduğun için Esad'a yakınlık duyuyorsun ve burada psikolojik olarak O'nu aklama gereği hissediyorsun."

YAPTIĞIN IRKÇILIK
Enver Aysever'in Beşar Esad'la aynı mezhebe mensup olduğu için savunduğunu öne süren Nagehan Alçı'ya, Aysever'in tepkisi ise sert oldu. Aysever, Nagehan Alçı'ya "Bu yaptığın insanlık suçudur, nefret suçudur, bu söylediğin suçtur" diyerek çıkıştı. Enver Aysever Nagehan Alçı'ya şu sözlerle yanıt verdi:

"Şu anda yaptığın şey insan hakları suçu. Nefret suçu işliyorsun şu anda. Böyle bir tarif olabilir mi? Bu bir insan hakları suçudur. İşte senin kafa Kürt meselesinde de böyle. Sen şu anda hem ayıp ettin, hem itham ettin, hem ideolojik bir tartışmayı farklı bir noktaya getirdin. Çok ayıp bir şey, bilmediğin konularda konuşuyorsun. Bu bir insanlık suçu, nefret suçu olduğu kadar ırkçı bir yaklaşım. Benim inancımı nereden biliyorsun? Bu ırkçılıktır, bunu bil, anket yapalım."

BEYAZ GAZETE