Emniyet Mensuplarına Savunma Taktikleri Eğitimi

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurları için "Polis Savunma Taktikleri Temel Eğitim Kursu" düzenlendi.

Emniyet Mensuplarına Savunma Taktikleri Eğitimi
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş ve Eğitim Dairesi Başkanlıkları ile Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Aydın Doğan Spor Salonu'nda iki hafta süreyle verilen kursa toplam 32 polis memuru katıldı. Memurlara; durdurma, kontrol, taktik iletişim, boş elle yumuşak ve sert kontrol teknikleri, taşıma teknikleri, baskı teknikleri, kuvvet kullanma, vuruş teknikleri, blok teknikleri, hayatta kalma becerisi, teçhizatın güvenliği, yakalama, kelepçeleme ve arama, göz yaşartıcı sprey kullanımı ve cop kullanmagibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Kursu başarı ile tamamlayan polis memurları için düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, söz konusu eğitimin tüm personele verilmesi için çalışma başlatılması talimatı vererek alınan eğitimin suçlularla mücadelede faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan tarafından kursu başarı ile tamamlayan polis memurlarına sertifikaları verildi.
Kaynak: İHA