Çayırova`daki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Kocaeli`nin Çayırova ilçesinde, otomotiv yan sanayi ürünleri üreten fabrikada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 100 kişinin çalıştığı Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Organize Sanayi Bölgesi`ndeki Hp Pelzer Pimsa Otomotiv A.Ş. fabrikasının ambar bölümünde, saat 05.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.
Fabrikada gece vardiyasında çalışan ve yangının çıktığı sırada yemek yedikleri öğrenilen 38 işçi, itfaiyeye haber verdikten sonra alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çevre ilçe belediyelerinin itfaiye ekipleri, fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldıktan sonra söndürme çalışmalarına başladı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen ambar bölümünde başlayan yangın kısa sürede fabrikanın tamamını sardı. Fabrikadaki plastik hammadelerinin de tutuşması üzerine zaman zaman patlamaların yaşandığı fabrikadaki yangın, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın sonucunda kontrol altına alınabildi. Yangının büyümesi nedeniyle çevredeki fabrikaların da boşaltıldığı öğrenildi.
Öte yandan yangına ilk müdahale ettiği sırada dumandan etkilenen Ali Baş ve Kerim İlkay adlı işçilere olay yerindeki ambulansta müdahale yapıldı. Yangın söndürme sırasında 3 işçi ile 2 itfaiyeci dumandan etkilendi. Neredeyse tamamen yanmış olan fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor.