Kadınlar Yoga İle Ruhlarını Dinlendiriyor

Güzelyalı`da bulunan Konak Belediyesi Melahat Yılmayan Öğrenme Evi, sanat, eğitim ve spor alanlarında dur durak bilmeden çalışıyor.

Kadınlar Yoga İle Ruhlarını Dinlendiriyor
Melahat Yılmayan Öğrenme Evi yaz aylarında da kapılarını kursiyerlerine kapatmadı. Büyük ilgi gören takı kursundan sonra merkezde verilen yoga kursuna da kadınlar akın ediyor. Haftanın üç günü Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri toplam 50 kişiyi ağırlayan merkezde yoga kursu yaklaşık iki saat sürüyor. Düşünceleri arka plana atmak için yapılan Mantra müziğieşliğinde yapılan yoga hareketleri ile kadınlar rahatlıyor, gevşiyor ve stresten arınıyor. Yoga felsefesinin de anlatıldığı kursta, tütsülerle meditasyon yapılıyor. Canan Can tarafından verilen derslerde kadınlar iki saatin ardından rahatlamış ve yorgunluğunu atmış olarak merkezden ayrılıyor. Yoga öğreticisi Canan Can, taleplerin çok yoğun olduğunu, yazlıkçıların da dönmesiyle kursiyerlerin daha da artacağını söyleyerek "Sanskritçe `birlik, bir olma` anlamını taşıyan yoga, ruhsal ve bedensel eğitimledaha sağlıklı ve canlı bir yaşam oluşturmak için var. Biz de iki saat boyunca kadınlarla birlikte güzel bir enerji oluşturuyoruz. Ruhsal ve bedensel yorgunluklarından bir nebze de olsa arınan kadınlar evlerine pozitif enerjiyle dönüyorlar" dedi. Yogaya gelen kadınlar kurstan çok memnun kaldıklarını, kurs gününü iple çektiklerini belirterek "Yoga bizi ruhsal olarak deşarj olmamızı sağlıyor. Güne yorgunluğunu atmış, fiziken dinamik olarak başlıyoruz. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan`a bize bu fırsatıverdiği için teşekkür ediyoruz" dediler.

Belediye başkanlığı süresince her defasında eğitime, kadınlara ve çocuklara önem verdiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şöyle konuştu: "Ev hanımları dünyanın en zor işiyle uğraşıyorlar. Mesaileri hiç bitmiyor. Onlar için açtığımız kurslarda biraz da olsa dertlerinden, sıkıntılarından kurtuluyorlarsa ne mutlu bize. Amacımıza ulaşmış oluyoruz demek ki. Kadınlarımız açtığımız kurslarda sadece stresten kurtulmuyor, beceri kursları sayesinde emeklerini pazarlayarak para da kazanıp evinbütçesine katkıda bulunuyorlar, sosyal ortama katılmış oluyorlar. Bu sayede hayata bakış açıları değişiyor. Her zaman onların yanındayım." Melahat Yılmayan Öğrenme Evi Yöneticisi Dr. Alev Turanlı Çamsarı, merkezde nakış kursunun açıldığını isteyenlerin kayıt yaptırabileceğini hatırlatarak, okulların açılmasıyla da etütlerin başlayacağını söyledi. Ayrıca, merkezde yakında Sinema Günleri`nin de başlayacağı müjdesini veren Çamsarı, sözlerine şöyle devam etti: "Haftada bir gün tüm Güzelyalı halkını hatta İzmirlileri Türk ve Dünya sinemasının klasikleşmiş, en güzel filmlerini bir arada seyredip sonrasında da hep birlikte eleştirilerdebulunacağız. Bu proje için çok heyecanlıyım. Büyük ihtimalle Fikret Kuşkan`ın en güzel filmlerinden biri olan Dönersen Islık Çal filmiyle projeye start vereceğiz."
Kaynak: İHA