Kapusuz: Putin’in Partisi Duma Seçimlerinde Yüzde 55-60 Oy Alır (özel)

Rusya’da iktidar partisi Birleşik Rusya’nın kongresi başkent Moskova’da Lujniki spor kompleksinde ilk gün çalışma toplantılarını tamamlandı.

Kapusuz: Putin’in Partisi Duma Seçimlerinde Yüzde 55-60 Oy Alır (özel)
Bugünki kongrede Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin birer konuşma yapacak. 4 Aralık’ta yapılacak Rusya parlamentosu alt kanadı Duma seçimleri için aday listelerinin belirleneceği kongrede Putin’in ilk sırada yer alacağı, Medvedev’in de aday gösterilebileceği ile ilgili değerlendirmeler yapılıyor.


TBMM Rusya Dostluk Grubu Başkanı Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş iktidar partisi Birleşik Rusya’nın kongresini izlemek üzere Moskova’ya geldi. Moskova’da iş dünyasına yönelik çalışmaları ile öne çıkan Rusya Federasyonu ile Türkiye İş ve Dostluk Derneği’ni (RUTİD) ziyaret eden vekiller, iş adamlarının çalışmaları ve sorunları ile ilgili bilgi aldı ve iki ülke ekonomik ilişkilerinin gelişimi adına her türlü siyasi desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.


MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞSE DE PUTİN’İN PARTİSİ YİNE GÜÇLÜ GELECEK
Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Başbakanı Putin’in partisi Birleşik Rusya’nın kongresine davet edildiğini, yoğun programı nedeni ile Başbakanın kongreye katılamadığını söyledi. AK Parti milletvekilleri olarak kongreye katıldıklarını kaydeden Kapusuz, Birleşik Rusya’nın Aralık ayında yapılacak parlamento seçimlerinden yüzde 55-60 civarında oy almasının beklendiğini ifade etti.


Rusya’da istikrar sürecinin devam edecek gibi gözüktüğüne değinen Kapusuz, “Bu seçimlerde Birleşik Rusya yine açık ara önde. Güçlü rakiplerinin olmadığı bir zeminde yarışıyor. Belki oy oranları bir önceki seçime göre değişse de, milletvekili sayıları bir miktar azalsa da büyük bir güçle tekrar parlamentoda çoğunluğu sağlamış olarak yoluna devam edeceği yönünde . Yüzde 55-60 civarında bir oy oranından bahsediliyor” dedi.


TOPLUMLAR İSTİKRARI SEVİYOR
Toplumların istikrarı sevdiğini ve istediğini hatırlatan Kapusuz, 1990’lı yılları görmüş Rus halkının o günkü sıkıntıları hatırlayınca bugün yaşadıkları rahatlığı tercih ettiklerini söyledi. Duma seçimlerinin Mart 2012’de yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için de belirleyici olacağına değinen Kapusuz, “Buradan çıkacak sonuca göre Rusya’da yeni yönetim ve istikamet belli olacak. Çok fazla bir şey değişmeyecek gibi görülüyor” öngörüsünde bulundu.