Ak Parti Kozan Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Yapıldı

AK Parti Kozan Kadın Kolları 3.

Ak Parti Kozan Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Yapıldı
Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste üzerinden gidilen seçimde AK Parti Kozan Kadın Kolları Başkanlığına Yurdagül Boyraz seçildi.

Belediye Sineması toplantı salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Partide emeği geçenlere ve katılımcılara sunulan ödül ve çiçek takdiminin ardından seçilen Divan öncülüğünde konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Kadın Kolları Eski Başkanı Fatma Durmuşoğlu, "Partimizin kuruluşundan bugüne kadar yönetimimizle birlikte aralık vermeksizin çalıştık. İki yıllık bu çalışma süremiz içerisinde görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum. Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından bu yana kadınlarımız toplumumuzun her kesiminde yer almıştır. Hanım kardeşlerimiz ülkemizin yönetiminde ve siyasette ne kadar çok yer alırsa, ülkemizin gelişmişliği o kadar artar. Bizlerin Kozan’da elde etmiş olduğu başarının en önemli sırrı kadınlarımızın ev ev dolaşarak hükümetimizin faaliyetlerini anlatmasıdır. Bizler görev süremiz boyunca iki Belediye Başkanlığı, üç genel seçim ve iki de referandumu başarı ile kazandık. Bu sebeple yeni görevimizi devredeceğimiz arkadaşımız Yurdagül Boyraz ve yönetimine yeni görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ise "Tek millet, tek vatan diye yola çıktığımız bu kutlu yolculukta hepimiz partimizin farklı kademelerinde görev aldık. Amacımız ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmekti ve öylede oldu. Bizler her zaman olduğu gibi yine beraber yürüyeceğiz bu yollarda. Bugün Kozan’da bu birlik ve beraberliği görüyoruz. Bunun için bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude de, "Bugün bu salondaki kalabalığı ve coşkuyu görünce çok heyecanlandım. Partimiz bugün kadınlarımızın sayesinde nereden nereye geldi. Diğer partiler bile bugün partimizi örnek alıyorlar. Bunun için bütün kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Partimiz için elinden gelen gayreti ve çabayı gösteriyorlar.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Mehmet Necati Çetinkaya ise "Bugüne kadar gittiğim her yerde Kozan’ımızın güzelliklerinden ve başarılarından bahsediyorum. Hakikaten Kozan’da sizlerin bu azimli mücadelesi olmasaydı bizler bugün burada olamazdık. Kadınlarımız seçimlerde ev ev, sokak sokak ve cadde cadde dolaşarak göstermiş oldukları çalışma gayreti ile bu başarıya imza attılar.
Bugün birçok Avrupa ülkesinin ekonomisi yavaş yavaş batmaya başlar iken ülkemiz dünyada gıpta ile bakılan ülkeler arasında yer almaya başladı. Özellikle son dönemlerde Türkiye büyüyen ve gelişen ekonomisiyle adından oldukça sık söz ettirir hale geldi. Daha önce ülkemizi tanımayan bazı ülkeler bugün Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüklerinde bir ağabey gözüyle bakıyorlar. Bizler sizlerin desteği sayesinde bir çok zorluk ve engelleri aşmış buluyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste üzerinden gidilen seçimde AK Parti Kozan Kadın Kolları Başkanlığına Yurdagül Boyraz seçilirken, asil üyeliklere Elif Çoraklı, Halime Ocak, Mümine Özcanlı, Zeliha Özdemir, Nazire Fındık, Ayşe Göndermez, Güler Gül, Aysun Aksoy, Türkan Serin, Zübeyde Mutlu, Elif Kurtaran, Neşe Aktaş, Neşe Dönmez, Dönay Karaman, Leyla Karaoğlan, Suna Perçin, Ayşe Akkoç, Vildan Bolat, Cennet Ateş, Hatice Topaloğlu, Yasemin Akçalı, Pakize Gür, Zehra Gök, Yasemin Baykan, Meryem Sarıtaş, Dudu Karaca, Betül Yaşar, Raziye Kızıldağ ve Serpil Kocakaya seçildiler.
Yedek üyeliklere ise Özlem Kornaz, Mekselina Menevşe, Şehnaz Tutar, Hacer Karaoğlan, Aysun Gültekin, Emine Dağlı, Sakine Ak, Nigar Öncü, Burçin Dereli, Neslihan Kurtaran, Hatice Tok, Yasemin Yüce, Selma Yılmazel, Ayşe Sarı, Hasibe Özsoy, Ayşe Delibaş, Şule Bütüner, Hilal Keçe, Aysel Dal, Gülay Öz, Hacer Yaşar, Cennet Elibol, Elif Bolat, Meliha Koçyiğitoğlu, Züleyha Kaplan, Neslihan Yörüğer, Selma Uyanık, Vildan Yeniçeri, Aşur Cimrin ve Arife Şahin seçildiler.