Vali Özkan: Şırnak’ta 40 Yerde Öğretmenlere Dayalı Döşeli Lojman Yapacağız

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak’ta kırsal alanlarda görev yapan öğretmenlere dayalı döşeli lojman yapacaklarını söyledi.

Vali Özkan: Şırnak’ta 40 Yerde Öğretmenlere Dayalı Döşeli Lojman Yapacağız

Vali Özkan, Şırnak`ta öğretmenlerin daha uzun süre kalmaları için 40 yerde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılayacak dayalı döşeli lojmanlar için Maliye Bakanlığı ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü`nden destek alacaklarını belirtti. Özkan, “Sadece Şırnak`ta bu tür lojmanlar yapılacak. Lojmanlar, apart tipi ve dayalı döşeli olacak. Bu çok önemli ve çok anlamlıdır. Yani kırsal kesimdeki her öğretmenimiz valizini alıp gelecek, eğitim öğretim yılında o lojmanlardan yararlanacak. Bu Şırnak`ın 40 kırsal yerinde olacak. Bu iş için 18 milyon liralık kaynak ayrıldı. Bunların bir kısmı birinci dönemin sonunda bitecek. Bir kısmı da gelecek yıl öğretmenlerimizin hizmetine sunulacak." dedi.
Şırnak`ın Uludere ilçesinde bazı öğretmenlerin barınma yerleri olmadığı için istifa ettiklerini aktaran Vahdettin Özkan, bu olaydan sonra lojman yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce Uludere`nin bir köyüne gittik. 7 -8 yeni atanmış kadın öğretmenimiz vardı. Köyde konut arzı sıfır. Paraları olsa bile yer kiralayamıyorlar. Bunların bir kısmı istifa etmek zorunda ya da birilerinin evinde kalmak zorunda. Bu durumda haklı olarak öğretmenlik motivasyonu düşüyor. Bu manzarayı gördükten sonra böyle bir arayışa girdik. Bütçe dışında kaynak temin ettik. Maliye Bakanlığı ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Şırnak`taki kırsal alandaki eğitim kalitesini artırma yönündeki önceliğimizi paylaştılar. Bu vesileyle öğretmenlerin uzun süre köyde kalmasını sağlayacağız."