Maltepe`de Çökme Tehlikesi Atlatan 7 Katlı Apartman Tahliye Edildi

İstanbul`un Maltepe ilçesinde, ana kolonlarından biri yan taraftaki inşaat çalışmasından dolayı patlama tehlikesi atlatan 7 katlı bir bina, çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Maltepe Fındıklı Mahallesi Yeşim Sokak üzerinde bulunan 7 katlı apartman, gece yarısı çökme tehlikesi atlattı. Gece saat 23.30 sıralarında yan taraftaki tedbirsiz bir inşaat çalışmasından dolayı toprak kayması yaşanırken, inşaatın üst tarafından bulunan 7 katlı bir binanın, ana kolonlarından biri patlama tehlikesi atlattı. Apartman sakinleri, herhangi bir çökme tehlikesine karşı tahliye edilirken, inşaatta çalışan bazı işçiler ile firma yetkilileri, olayı takip eden gazetecilere saldırıda bulundu. İnşaatyetkilileri, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için saldırırken, gazeteciler çevredeki apartman sakinlerince linç edilmekten son anda kurtarıldı. Olay yerine gelen polis, saldırıya herhangi müdahalede bulunmadı.

Bu arada yükselen inşaatta herhangi uyarıcı bir tedbir gözlenmezken, yan taraftaki binanın kolonlarında meydana gelen patlama tehlikesi üzerine apartman sakinleri, geceyi yakınlarının yanında geçirmek üzere tahliye oldu.Dışarı çıkarılan bina sakinleri çevrede oturup bekleyişlerini sürdürürken, bölgeye gelen meraklı insanlar ise polise zor anlar yaşattı.

Apartman sakinlerinden Suat Tezcan, göçen duvarı basın mensuplarına göstererek, yetkililere daha önce uyarılarda bulunduklarını, ancak inşaat firmasının uyarıları dikkate almadığını söyledi.

İncelemeye gelen yetkililer, binada şu an için oturmanın tehlikeli olduğunu bildirdi.(SK-
Kaynak: İHA