“çocuklarımızın Karakterini Kur’an’la Oluşturalım”

Yazar Nurdan Damla, çocukların karakterlerinin oluşmasında Kur’an-ı Kerim’in büyük bir kaynak olduğunu ifade ederek bu kaynaktan mutlaka istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

“çocuklarımızın Karakterini Kur’an’la Oluşturalım”

Çocuklar için kaleme aldığı “Canım Kitabım Kur’an” kitabı Nesil Çocuk Yayınları tarafından yayınlanan Nurdan Damla, Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaretler sırasındaki incelemelerinde Hıristiyan dünyasının her yaş grubu için İncil’i tanıtan kitaplar hazırladıklarını gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Onlar tahrif edilmiş kitaplarını öylesine allayıp pullayıp sunuyorlar ki şaşıyorsunuz. Sonra bizim Kur’an-ı Kerim’le ilgili niçin böyle çalışmalar yapılmadığına hayıflandım. Oysa Kur’an-ı Kerim, özellikle çocukların karakter gelişimi için büyük bir kaynak. Bu kaynaktan mutlaka istifade etmemiz lazım”
İnsanın doğru kalıpları kişiliğine oturtmadıkça yakınlarına doğruğu anlatamayacağını kaydeden Damla, “Bu da ancak insanı bilen, yaratan, hamurunu karan İlahi Nizam’ın yasalarını iyi bilip uygulamakla mümkün ki bu da yalnız ve yalnız kitabımız yüce Kur’an’la mümkün. Toplumun dertleri Kur’an’ın mesajlarının aydınlığında eriyecektir. Bu da çok küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza Kur’an karakterini benimsetmekten geçiyor. ‘Canım Kitabım Kur’an’ böylesi bir ihtiyacın ürünü.” diye konuştu.

Canım Kitabım Kur’an’ın kendi alanında bir ilk olduğunu söyleyen Damla, kitabın Fatiha’dan Nas Suresi’ne kadar çocukların Kur’an ahlakıyla karakter gelişimine katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu belirtti. Damla, sözlerini şöyle tamamladı: “Kur’an’ın üçte biri kıssalardan meydana gelir. Bunların da büyük kısmı peygamber kıssalarıdır. Peygamberler insanlık ağacının en mükemmel meyveleridir. Kur’an’ı anlayarak okuyan kimse, onların kıssalarında büyük mesajlar olduğunu görür ve bunları hayatında uygulamaya çalışır. Mesela bir hata veya günah işlediğinde atası Hz. Adem’i model alır, tövbe ve istiğfarla Rabb’ine yönelir. Hayatın zorluklarına karşı Hz. Eyyub’un sabrını model alır. Zenginliğe sahip olduğunda Hz. Süleyman gibi hareket eder, nimetlere mukabil `Bu, Rabb’imin lütfundandır` der. Sebeplerin bittiği noktada Allah’tan ümidini kesmez, balığın karnında dua eden Hz. Yunus’u modelleyip Yüce Rabb’ine iltica eder. Hz. Yusuf misali iffet ve takvayı esas alır, günaha girmek veya zindana atılmak şıklarından biriyle karşılaşınca zindanı tercih eder. Girmiş olduğu zindanı bir okula çevirir. Kitapta tüm bu karakter özelliklerini çocuklarımıza kazandırmaya çalıştık.”