Bergama’da 3 Aydır Su Kesik, Belediye Depolara Tankerle Su Taşıyor

İzmir’in Bergama ilçesindeki bazı mahallelerde, yaklaşık üç aydır su akmıyor.

Bergama’da 3 Aydır Su Kesik, Belediye Depolara Tankerle Su Taşıyor
Belediye ise depolara tankerle su taşımak suretiyle çözüm bulmaya çalışıyor. Vatandaşlar, her gün depolara tankerlerle su getirildiğini, musluklardan ise günde sadece 1 saat su aktığını belirtiyor. Belediyenin ilgili birimine sıkıntılı defalarca ilettiklerini ancak çözüm bulunamadığını söylüyorlar.

Ulu Cami Mahallesi’nde oturan Gani Karaca, üç aydır devamlı kesinti yapıldığını, günde 1 saat akan suyun da çamurlu olduğunu söyledi. Her gün musluk contası değiştirmek zorunda kaldıklarını anlatan Karaca, aksi takdirde su akmadığını vurguladı. Zafer Mahallesi`nden Osman Eroğlu ve Emin Berber de aynı sıkıntıdan dert yandı. Berber, “21. yüzyılda yaşıyoruz. Tarihi ve turistik yönüyle bilinen Bergama’da su sıkıntısı olması büyük ayıp. Bunun bir an önce çözülmesi gerekir. Günde 1 saat su akıyor, ne kadar kap varsa dolduruyoruz.” şeklinde konuştu. Eroğlu da günde 1 saat akan suyu dört gözle beklediklerini, gün boyu gereken suyu da ne kadar kapkacak varsa doldurmak suretiyle biriktirmeye çalıştıkları belirtti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, sözkonusu problemin, depolara su basan pompaların arızalı olmasından kaynaklandığını belirtti. Zafer, Atmaca, Selçuk ve Ulucami mahallelerinde topla su kesintisi yapılmadığını söyleyen Başkan Gönenç, “Sadece Atamaca Mahallesi`ndeki pompaları değiştirdiğimiz için bir sıkıntı yaşandı. Değişimler sırasında en yüksek kotlara zaman zaman su çıkamadı. Çakırlar ve Geyikli`den gelen sularımızda azalma yok. Suyumuz var, sadece depolardaki suları basması gereken pompalar eskidiği için değiştirmek zorunda kaldık. Çalışmalar sırasında depolarda su azalıyor, bundan dolayı tankerlerle takviye yapıyoruz.” dedi. Tankerle taşınan suların içme suyu şebekelerinden doldurulduğunu da vurgulayan Gönenç, Hıfzıssıhha Kurulu raporuna göre temiz olduğunu bildirdi.