Şehit polis okulu öğrencisi memleketi Afşin'de toprağa verildi

Bitlis'te polis okuluna teröristlerce yapılan saldırı sonucu şehit olan Kahramanmaraş Afşinli Polis Okulu öğrencisi Aslan Akkaya toprağa verildi.

Şehit polis okulu öğrencisi memleketi Afşin'de toprağa verildi
Türksevin Köyü nüfusuna kayıtlı Aslan Akkaya'nın cenazesi ilk önce baba ocağına götürüldü.

Cenazenin Hastane morgundan alınışı sırasında şehidin kardeşleri, ablaları, annesi sinir krizleri geçirdi. Şehidin cenazesi Türksevin köyündeki baba ocağına getirildi. Hayli kalabalık olan baba ocağındaki vatandaşların gözyaşları sel oldu. Baba ocağında şehidin yüzü açılarak ailesine gösterildi. Yüzüne bakma esnasında yakınları fenalık geçirdi. Daha sonra cenaze aracı ile şehitin naaşı köy camisine götürüldü. Kılınan öğle namazının ardından şehidin naaşı için cenaze namazı kılındı. 1991 doğumlu olan Aslan Akkaya’nın cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

Cenazenin camiye getirilmesi ile birlikte ailesi de camiye geldi. Ailenin yanına gelen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe aileye başsağlığı diledi. Şehidin annesinin Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin yanındaki, feryatları da yürekleri dağladı. Daha sonra Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı ve diğer üst rütbelilerde aileye başsağlığı diledi.
Cenazeye Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve bir çok polis katılırken aynı zamanda AK Parti milletvekillerinden Sevde Bayazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu katıldı. Kahramanmaraş MHP milletvekili Mesut Dedeoğlu da cenazeye katılanlar arasındaydı.


"ELBETTEKİ YEDİKLERİ İÇTİKLERİNİN ZIKKIM OLDUĞUNU GÖRECEKLER"
"Millet olmanın bir bedeli var, bu da şehit vermek kan dökmek" diyen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, "Biz şehitler vermekle büyük üzüntüler yaşıyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyenler, suyunu içenler acaba bu şehitlerin ailelerine komşularının yüzlerine nasıl bakacak. Bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu içenler, ihanet edenler, elbetteki yedikleri içtiklerinin zıkkım olduğunu görecekler. 70 milyon olarak bu ülkenin bedduasını alan örgüt veya kişi veya şahısların veya kim olursa olsun onların bu ülke için de huzur içinde yaşaması, ekmeğini yemesi huzur içinde mümkün olmayacaktır." dedi.

Şehit Aslan Akkaya henüz 20 yaşındaydı. Aslan Akkaya polis okuluna henüz 3 hafta önce kaydını yaptırmıştı. Cenaze slogansız bir şekilde ve sessizce bir süre polislerin omuzlarında taşındıktan sonra vatandayşların omuzlarında köy mezarlığına kadar taşındı.