Coşkun Sabah:korsan ve Emek Hırsızlığına Karşı Topyekun Mücadele Edelim

Udi sanatçı Coşkun Sabah, korsan yayına ve emek hırsızlığına karşı toplumsal güç birliği yapılarak mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Coşkun Sabah:korsan ve Emek Hırsızlığına Karşı Topyekun Mücadele Edelim
Bir sanatçının, hayranlarının dillerinde pelesenk ettiği ve gönül telini titreten müzik eserlerini çok zor şartlarda hazırladığını belirten ünlü sanatçı Coşkun Sabah, emek hırsızlığının yasal bir suç olduğunu kaydetti. Sabah, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO)'nın Manavgat'ta 15. Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda sahne aldı.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği(MESAM) verilerine göre 21 yıl önce çıkardığı Aşığım Sana isimli albümünün 2 milyon 550 bin sattığını belirten Sabah, albüm satışının Cumhuriyet tarihinde bir rekor olduğunu söyledi. Ünlü ud virtüözü Sabah, yürekten, samimi ve gönül çağlaması ile yapılan her eserin dünya müzik piyasasında mutlaka alıcının bulunacağını kaydetti.

Dünyanın sevgi üzerine kurulu olduğunu belirten Sabah, her vicdan sahibinin korsana ve emek hırsızlığına karşı dik duruş sergilemesi gerektiğini söyledi. Korsan ve emek hırsızlığının yasal suç olmanın yanında aynı zamanda kul hakkı ihlali olduğunun altını çizen Sabah, sanatçıların albümlerini bin bir emek harcayarak hazırladığı için emeğine her zaman saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Sabah, "Emek kutsaldır. Alın teri ile kazanılan para kutsaldır. Onun için yazar, şair, sinema eleştirmeni, sinema ve müzik eserlerinin zor şartlarda hazırladıkları eserlerini ucuz diye korsanını almayalım. 21 yıl önce çıkardığım Aşığım Sana albümün 2 milyon 550 bin sattı. Albümümü hazırlamada bin bir emek çektim. Alın teri döktüm. "