Abd`li Milletvekilleri Dokuz Eylül Üniversitesi`ni Ziyaret Etti

ABD`nin Tennesse eyaletinden Cumhuriyetçi ve Demokrat partilere mensup yedi milletvekili, İzmir`deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü’ne dostluk ziyareti yaptı.

Abd`li Milletvekilleri Dokuz Eylül Üniversitesi`ni Ziyaret Etti
Tennesse ile Türkiye arasında kültürel, ekonomik, sosyal ve insani ilişkileri sağlamlaştırmak, güçlü bir iletişim bağı kurmak amacı taşıyan ziyarette milletvekilleri, iki ülke arasındaki ilişkilere büyük önem verdiklerini kaydetti.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise misafir milletvekillerine üniversiteyle ilgili bilgi verdi. DEÜ`nün, 55 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu kaydetti. İnsanlığın önce barışa ihtiyacı olduğunu belirten Rektör Füzün, bu tür dostluk girişimlerine üniversite olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Akademik, sosyal ve kültürel işbirliğinin, dünya barışının önemli adımları olduğunu vurguladı.

Ziyarete Cumhuriyetçi Parti milletvekilleri Harry Brooks, Don Miller, Debra Haggard, Joshua Evans ve Ryan Haynes, Demokrat Parti milletvekilleri Harry Brooks ve Harry Tindell katıldı.