Vali Mutlu ve Başkan Topbaş uluslararası genç liderler akademisi`nin açılışına katıldı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Genç Liderler Akademisi`nin açılışına katıldı.

Vali Mutlu ve Başkan Topbaş uluslararası genç liderler akademisi`nin açılışına katıldı
Sultanahmet`teki UGLA Merkezi`nde yapılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ile Habitat için Gençlik Derneği`nce yürütülen; Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), İstanbul Valiliği, UNICEF, CORIO ve Save The Children iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Genç Liderler Akademisi (UGLA) Projesi`nin açılış törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik ve Spor BakanlığıMüsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.

Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ``Eğitim sürecinde, 3 bin gencimizin hem Türkiye hem de bütün dünya için insan hakları, çevre, adil bölüşüm, hoşgörü ve sevgi noktasında iyi bir eğitim almalarını yürekten diliyorum`` dedi.

Vali Mutlu, topluma ve gençliğe yönelik projelerde destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`a, UCLG Başkanı olduktan sonra sadece İstanbul`un değil, dünyanın yerel yönetimlerinde de önemli bir sorumluluğunu üstlenmesinden dolayı teşekkür etti.

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Bu projenin İstanbul merkezli olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Farklı kültür ve ülkelerden gelip İstanbul`da buluşan ve geleceğin liderleri olmak isteyen gençlerin eğitim süreci burada başlayacak" diye konuştu.

Bölgeler ve ülkeler arası kardeşlik okulunu zenginleştirmek ve barış dolu dünyanın temellerini güçlendirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Topbaş, "Daha yaşanılabilir dünya için iş birliği ve dayanışma oluşturulması adına akademi önemli adımlar attı" ifadesini kullandı.

Başkan Topbaş, 21. yüzyılı inşa edecek liderlerin son derece iyi bilgi ve beceriyle donatılması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tahlil gücü yüksek, sentez kabiliyeti güçlü liderler ve toplumların sorumluluğunu alacak insanlara ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıllarda nasıl bir büyüme politikasının gerçekleştirileceğini, toplumsal barışın nasıl sağlanacağını ve yerel ekonomik kalkınmanın hangi aktörlerle etkin bir şekilde ortaya çıkacağını kestirmemiz mümkün değil. Bu bakımda liyakatin geçerli olacağı güçlü bir yönetim kadrosu için yeni yüz, yetenek ve vizyonlar gerekmektedir. Günümüzde `gemisini yürüten kaptan` dönemi bitti. Artıkhepimiz aynı geminin yolcularıyız. Dünyanın neresinde olursak olalım kaderlerimiz kenetlenmiş durumda. Bu anlayışla geleceğe birlikte yürümeliyiz. Bu proje gelecek nesillerin daha iyi gelişmesini sağlayacak.`` Amaçlarının bölgeler ve ülkeler arası kardeşlik hukukunu zenginleştirerek barış ve refah dolu bir dünyanın temellerini atmak olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, bunun da ancak gençlerle birlikte gerçekleştirilebileceğini belirterek, "Hem UCLG`nin hem de BM`in danışma organı olan UNACLA`nın başkanı olarak ben onlara ve ümitlerine inanıyorum. Bu akademinin temellerini de bunun üzerine kurduk. Amacımız bölgeler ve ülkeler arası kardeşlik hukukunu zenginleştirerek barış ve refah dolu bir dünyanın temellerinigençlerle birlikte atmak. Biz yerel yönetimlerin dünya refahına ve barışına çok büyük katkılar yapacağına inanıyoruz. Bunun için yerel yönetimler platformu üzerinden eğitim, ekonomi ve kültürel ilişkilere yoğunlaşıyoruz. Çünkü tarih boyunca bu ilişkiler toplumları birbirine yaklaştırmıştır" açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA