Cumhurbaşkanı Gül, Osnabrück`te Çevre Vakfı`nı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Cumhurbaşkanı Wulff`le birlikte, Osnabrück kentindeki Federal Çevre Vakfı`nı ziyaret etti.

Almanya`ya resmi ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temasları kapsamında ziyaret ettiği Osnabrück kentinde Federal Çevre Vakfı`nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül`ün ziyareti esnasında Vakıf sözcüsü Franz-Georg Elpers, yaptığı kısa açıklamada, "Çevre, araştırma ve doğayı koruma alanlarında kurulan köprüleri destekliyoruz. Doğayı korumaya yönelik önleyici projeleri destekliyoruz ve sorunlar oluşmadan üretim aşamasında çözüm yolu arıyoruz" dedi.

Elpers`in konuşmasından sonra Türk ve Alman çevreci gençler proje için hazırlanan tişörtleri ve `Çevrecilikle Kurulan Köprüler: Türkiye-Almanya` proje sözleşmesini Gül ve Wulff`e imzaladılar. İmza törenin ardından Gül ve Wulff, bilim adamlarının çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Almanya Aşağı Saksonya Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan ise, yaptığı açıklamada, "Bugün burada olmamız, özellikle Aşağı Saksonyalı olmanın gururunu yaşıyoruz. Ben buranın bakanıyım: İlk Türk kökenli bakan ve buranın bakan eyaletin hükümet adına bakan olarak iki ülke cumhurbaşkanını da karşıladım. Onları burada misafir etmekten çok gurur duyuyoruz. Burada ki insanlar bu köprülerin oluşmasını isteyen bir toplumumuz var. Diyaloga girmemizi isteyen birlikte birbirimizianlayabilmemiz yaşayabilmemiz için çaba sarf eden çok insan var. Biliyorsunuz; bu sene Alman Türk Göçü anlaşmasının 50`nci yıldönümünü kutluyoruz. Ve bu yılın çok büyük bir anlamı var, Türk ve Alman vatandaşlar için. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının da kuvvetleneceğini düşünüyorum" dedi.
Kaynak: İHA