Vali Mutlu ve Topbaş Yeni Eğitim Yılında Öğrencilerin Heyecanını Paylaştı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili İstanbul'da da çaldı.

Vali Mutlu ve Topbaş Yeni Eğitim Yılında Öğrencilerin Heyecanını Paylaştı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde yalnız bırakmadı.

İstanbul'da 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan tören, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Törende konuşma yapan Kadir Topbaş, İstanbul’da 2,5 milyon öğrencinin ders başı yaptığını hatırlattı. İstanbul’un bulunduğu coğrafi konum itibarıyla eğitim için çok önemli bir merkez olduğunu belirten Topbaş, “Kent ilham veren bir merkez. Bu kentte yaşayan gençlerimiz çok daha şanslı. Bir cemiyetin bozamadığı bir insanı bir arkadaş bozar. Öğrencilerimizin kimlerle arkadaşlık yaptığını öğrenmemiz lazım. Böyle bir şehir karmaşası içinde neslimize sahip olmamız gerekir.” diye konuştu.
İstanbul’da yeni eğitim yılında alınan önlemler nedeniyle ana arterlerde rahatlık hissedildiğini ancak bazı sürücülerin kurallara uymadığı için sıkıntı yaşandığını dile getiren Topbaş, “Trafik ile ilgili anonslar yaptık ana arterlerde rahatlıklar hissettik. Ancak yeterli olmadığını gördüğümü ifade etmek istiyorum. Günde 500 ile 600 trafik kaza olmakta trafik kurallarına uyulmadığı için kentte yaşamayı kaos haline getiren İstanbullularımız var. Sabahın erken saatlerinden itibaren bunu görmekteyiz. Okul çevresi öğrenci araçlarına saygı gösterilmeli. Bu bir şehirlilik davranışıdır. 2011-2012 ders yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, İstanbul’da eğitime yaptıkları yatırımı ara vermeden devam ettirdiklerini söyledi. Eğitime yapılan hizmetin insana yapıldığını aktaran Mutlu, “Yaz dönemi boyunca yeni derslikler açtık. Bu derslikleri öğrencilerin iyi yetişmesi için donanımlı hale getirdik. Bin 476 yeni derslikle tam hazırlıklı bir şekilde yeni eğitim ve öğretime başladık. 2 milyon 540 bin öğrencimiz, 98 bin öğretmenimizle yeni eğitim yılına başladık. Öğretmenlerimize güveniyoruz. 205 bin yeni öğrencimiz bu yıl ilk kez eğitime başladı. Bunlar ağabeyleri ile ablaları ile buluştular.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı.