Plastik Kapaklar Engellilerin Yüzünü Güldürüyor

Aliağa Kent Konseyi öncülüğünde başlatılanve Petkim’in ana sponsoru olduğu “Gülümseyen Kapaklar, Gülümseyen Yüzler” projesi, 80.

Plastik Kapaklar Engellilerin Yüzünü Güldürüyor
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nda büyük ilgi gördü. Engellilere yönelik projede her renkten plastik kapaklar geri dönüşüme kazandırılırken bundan elde edilen gelir de proje ekibinin kurduğu kooperatiflere aktarılacak. İkinci aşamada ise ilgili bölgedeki Halk Eğitim merkezleriyle anlaşılarak, çeşitli meslek dallarıyla ilgili öğretmenler tahsis edilecek ve engelli vatandaşlara mesleki eğitim verilecek. Bunlara katılanlar, alacakları sertifikayla yine aynı kooperatiflerde devamlı iş bulacak. Ayrıca Türkiye çapındaki projenin hayata geçirileceği her ilde engelli hatıra ormanları kurulacak. Satılan fidanlardan elde edilen gelirler de kooperatiflere aktarılacak.

Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, temel plastik hammaddesi üreten firmalarının, plastik atıkların toplanması, ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi süreçlerinde halkın bilinçlenmesine büyük önem verdiğini vurguladı. Bu amaçla Aliağa Kent Konseyi tarafından başlatılan projeyi destekleme kararı aldıklarını belirten Öztürk, “Engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitimden geçirilerek sosyal yaşama daha aktif katılması, sevincimizi daha da arttırıyor. Şirketimizde engelli istihdamı konusunda çok hassas davranıyoruz. Toplumda bu tür proje örneklerinin çoğalmasıyla engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları asgariye indirmek mümkün olabilecek. Ayrıca Petkim’in üretim ve siteler bölgelerinde belirlediğimiz yerlere, çok sayıda kapak toplama bidonu koyduk.” dedi.

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ise Türkiye’de nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unun engelli olduğunu vurgulayarak, bu kişilerin iş ve toplum hayatında gereği gibi temsil edilemediğini, bu yüzden hayata tutunmalarında böyle projelerin büyük önem taşıdığını söyledi. Petkim’e teşekkür eden Öztürk, projeye ayrıca TRT, Cemsan Gemi Söküm, Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa Belediyesi, Ege Afyonlular Federasyonu ve Aktif FM radyosunun da destek verdiğini kaydetti.