İzmir`de Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası Verildi

BÖLGE SAYFASI İÇİN


Terörle mücadele sırasında muhtelif dönemlerde şehit düşen asker ve polislerin yakınlarıyla gazilere, Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından uygun görülen Devlet Övünç Madalyası verildi.

İzmir`de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Milletvekili Mustafa Moroğlu, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Atatürk anıtına çelenk koyuldu.

Kıbrıs Barış Harekatı gazisi emekli Albay Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Gökmen, törende yaptığı konuşmada, “Gazilik Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, ancak tarih bilinciyle mümkündür. Her ne şekilde olursa olsun kutsal vatan topraklarını hedef alacak güçler kahraman ordumuzun, emniyet güçlerimizin ve vatandaşların mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur. Her zaman verilecek göreve hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.” dedi.

Daha sonra polis memuru malul gazi Sacit Kaskatı ve şehit Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Özcan’ın madalyaları, Vali Kıraç tarafından verildi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2009 yılında şehit düşen Özcan’ın madalyasını, Buca Ümit Başaran İlköğretim Okulu öğrencisi olan 8 yaşındaki oğlu Musa Özcan aldı. Polis memuru malul gaziler Hüseyin Kılıçarslan ve Ergin Kılıçaslan’a madalyaları Başkan Kocaoğlu, gazu Jandarma Kıdemli Başçavuş Hamdi Ergün Çetin ve Beşir Zeytin’e ise Orgeneral Atay tarafından takdim edildi. Tören sırasında İzmir Körfezi’nde, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiler gösteri yaptı.