Boydak:dünya ve Ülke Genelinde Konuşulan Son Krizleri,kriz Olarak Görmüyoruz

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Dünya ve ülke genelinde konuşulan son krizleri de kriz olarak görmüyoruz.

Gerek şirketlerimizde gerekse bayilerimizde kriz kelimesinin ağzımıza almak yasak. Çalışarak büyümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Boydak, Zafer A.Ş. İstikbal Mağazası'nın açılışını yapmak üzere geldiği Amasya'da konuştu. Küçük bir atölyede iş hayatına başladıklarını anlatan Hacı Boydak, önce büyüklerini sonra da kuzenlerin sırt sırta verip çalışması sonucu İstikbal markasının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'nin çalışmak, üretmek ve istihdam sağlamaktan başka şansı olmadığını dile getiren Boydak, "Ülke olarak petrol ve doğalgaz gelirimiz yok. Dolayısıyla üreteceğiz, ihraç edeceğiz ve istihdam sağlayacağız. Allah'ın izniyle Türkiye'nin genç bir nüfusu var. Bu genç nüfus potansiyelimizle ekonomimiz daha da büyüyecek. Dünya ve ülke genelinde konuşulan son krizleri de kriz olarak görmüyoruz. Gerek şirketlerimizde gerekse bayilerimizde kriz kelimesinin ağzımıza almak yasak. Çalışarak büyümeye devam edeceğiz." dedi.

Açılışın ardından Yeşilırmak Sanayici ve İş Adamları Derneği (YESİAD) ve Merzifon Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD)'ın davetlisi olarak geldiği Merzifon'da derneklerin üyesi olan işadamları ile de deneyimlerini paylaşan Boydak, yetişmiş insan gücünün önemine vurgu yaptı. Boydak, işadamlarının büyümesi için hem ekonomik sorumluluklarını ye hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti.

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır' sözünü hatırlatan Hacı Boydak, şunları kaydetti: "Bu çok önemli. Bakın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül buna iyi bir örnektir. Bir kişi bile çok önemli bugün, Birleşmiş Milletlerde (BM) Genel Kurul yönetiyor. Biz bunları hayal bile edemezdik. Geçmişimizde böyle birşey yok. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bir kişi, hem ülkemize hem dünyaya mesajlar veriyor. Hem ülkemizde ki barışa hem de dünya barışına katkıda bulunuyor. Bu nedenle biz işadamlarına çok önenmli bir görev düşüyor, Eğitim kurumlarını desteklememiz lazım, yurtları, yuvaları, okulları desteklememiz lazım. Başkasının malına, halkın malına göz koymayacak, vatanını seven insanlar yetiştirmemiz lazım. Bugün yetişmiş insan gücü ihtiyacını her zaman dile getiriyoruz. Eğer bizler bunun altına elimizi koymazsak devlet yapsın diye beklersek şikayet etmeye hakkımız olmaz."
Programın ardından Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay, Boydak'a Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan ve Allah'ın Vedüd isminin bulunduğu bir hat tablo hediye edildi.