Yönetmen ve 2 Organizatör Uyuşturucudan Gözaltına Alındı

Yapımcı İlker İnanoğlu ve eski milletvekili Şahin Mengü`nün oğlu Burak Mengü`nün de aralarında bulunduğu 11 kişinin bir süre önce gözaltına alınarak serbest bırakıldığı soruşturma kapsamında, biri yönetmen, 2`si organizatör olmak üzere 3 kişi daha gözaltına alındı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı eğlence merkezlerinde uyuşturucu satıldığı ihbarı üzerine geçtiğimiz 9 Eylül`de operasyon başlatmıştı. İlk operasyonda 7`si torbacı, 4`ü kullanıcı olmak üzere 11 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 250 gram kokain ele geçilirken, şüphelilere ait lüks otomobil ve ciplere de el konulmuştu.

İlk operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında oyuncu İlker İnanoğlu, modelist Gonca Uğur ve eski milletvekili Şahin Mengün`ün oğlu Burak Mengü de bulunuyordu. Kullanıcı olduğu belirtilen İlker İnanoğlu ile Burak Mengü, serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı derinleştiren narkotik ekipleri, alınan ifadeler doğrultusunda bu sabah erken saatlerde yeni bir operasyon başlattı. Tespit edilen adreslere yönelik yapılan operasyonda organizatörler Ebru Ç., Ethem Can S. ve yönetmen Bekir Burak E. gözaltına alındı. Kullanıcı olduğu belirtilen şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Kaynak: İHA