Nuri Bilge Ceylan Filminin Türkiye Prömiyeri Adana`da Yapılacak

25 Eylül’e kadar devam edecek olan 18.

Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor.

Festival kapsamında dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da isimli filminin Türkiye prömiyeri Adana`da yapılacak.

Film gösterimleri, sinema kongresi, öğrenci atölyesi, paneller, söyleşiler, sergiler gibi sinema etkinliklerinin yanı sıra, Mahzar-Fuat Özkan, Leman Sam, Funda Arar, Haluk Levent, Kubat, Ali Şan, Mustafa Keser gibi Türkiye’nin ünlü sanatçıları Altın Koza Film Festivali süresince Adanalılarla buluşacak.

9 gün sürecek ücretsiz festival etkinliklere tüm Adana halkının davetli olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Festivalimizde, Adana’nın; Türk sinemasına koyduğu katkıyı destekleyecek bir program hazırladık. İnanıyorum ki, 25 Eylül tarihine kadar tüm sanatseverlerin gözü kulağı Adana’da olacak." şeklinde konuştu.

Dünyadan ve Türkiye`den 220 filmin gösterileceği festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ise 14 filmin çekişmesine sahne olacak.
Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da isimli filminin Türkiye prömiyerinin yapılacağı festival boyunca, uluslararası sinema kongresi, öğrenci atölyesi, söyleşiler ve sergiler yer alacak.