Ünlü Turizmci Vural Öger, Bodrum’da Avrupalı Zenginlere Taş Ev Yapacak (özel)

Sahip olduğu tur operatörünü 30 milyon euroya İngiliz turizm devi Thomas Cook’a satan Öger Grup Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, yeni yatırım alanı olarak enerji ve gayrimenkulü seçti.

Dünyanın önde gelen güneş enerjisi uzmanlarından Dr. Ahmet Lokurlu ile Greensun şirketini kurarak otellere güneş enerjisi sistemleri üretmeye başlayan Öger, şimdi de Bodrum, Milas, Seferihisar ve Foça’da otantik taş evler yaparak Avrupalı zenginlere satacak. Yaklaşık 50 milyon euroya mal olacak projeye gelecek aylarda başlamayı planlayan Öger, taş yapıdan inşa edilecek lüks villaların her birini 400–500 bin eurodan satacak. Vural Öger, proje için Bodrum’da 45 ve 20 dönümlük iki arazi satın aldığını, Milas, Seferihisar ve Foça’da da araştırmalarının sürdüğünü söyledi. Öger, “Thomas Cook ile yaptığımız satıştan sonra elimde iyi bir kapital oluştu. Rahat yatırım yapacak durumdayım. Bu benim için bir tercihtir. Turizmde daha fazla olmak istiyorum.” dedi.

Gurbetçi iş adamı Vural Öger, geçen yıl temmuz ayında Avrupa’nın en büyük tur operatörlerinden biri olan Öger Tours’u 30 milyon euroya İngiliz turizm devi Thomas Cook Grubu’na satmıştı. Ünlü turizmci Vural Öger, turizmin yanı sıra enerji ve gayrimenkule yoğunlaşıyor. Yeni yatırımıyla ilgili bilgi veren Öger, Ege bölgesinin çeşitli yerlerinde lüks tatil evleri yaparak Almanya, Fransa, Hollanda’da satacaklarını belirtti.

Projede yer alacak evlerin sıradan bir yapı olmayacağını vurgulayan Öger, daha çok yüksek kaliteli Avrupalının zevkine uygun, İtalya’nın Toscana kentindeki tarzda iki katlı taş evler olacağını kaydetti.
Proje için Ege’de Bodrum, Seferihisar, Foça ve Milas’ı seçtiklerini aktaran Öger, bunun gerekçesini şöyle açıkladı: “Antalya bölgesinde böyle iki katlı evleri satmak büyük sorun. Dolayısıyla projeyi Ege bölgesinde yapmak istiyorum. Çünkü orasının otantik bir mimari tarzı var. Mesela bir Alaçatı’daki mimari stil Antalya’da yok.”
Villa sayısının henüz belli olmadığını, arazinin büyüklüğüne değişebileceğini ifade eden Öger, “Projenin yatırım miktarı 50 milyon euroyu bulacak. Evler iki katlı 300 metrekare olacak. Villaların fiyatı ise 400–500 bin euro civarında olacak.” bilgilerini verdi.
Avrupa’dan ‘Türkiye’de ev almak istiyoruz yardımcı olur musunuz?’ şeklinde yüzlerce mektup aldığını dile getiren ünlü işadamı, “Toscana’da 300–400 metrekarelik evler 2-3 milyon eurodan satılıyor. Türkiye’de evlerin çok ucuza satılmasını istemiyorum. 50 bin euroya ev satılması beni rahatsız ediyor. Otelde olduğu gibi Türkiye’deki evlerin de yüksek fiyatlara satılabileceğini ispatlayacağım. Sağlam bir imajımız var. Bunu gayrimenkule de taşımak istiyoruz.” diye konuştu.