Veteriner Hekimler Odası: Kurban Fırsatçıları İş Başında

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, fiyatları yükseltmek için kurban fırsatçılarının şimdiden iş başına geçtiğini söyledi.


Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye’de ahır ve çiftliklerin küçük ve büyükbaş hayvanla dolu olmasına rağmen, özellikle son günlerde kesim için hayvan sevkiyatı yapılmadığını, bunun, kurbanlık hayvanların fiyatlarını haksız bir şekilde yükseltmek için oynanan bir oyun olduğunu kaydetti. Fırsatçılara prim verilmemesini isteyen Yıldız, şöyle konuştu:
“Kurban Bayramı yaklaşırken bazı fırsatçılar sahaya indi. ‘Acaba bu kurban döneminde karlılığımızı katlayabilir miyiz?’ diye harekete geçtiler. Son günlerde hayvan pazarlarına kesimlik hayvan sevkiyatı yapılmıyor. Bundan hem kasaplar hem de tüketiciler olumsuz yönde etkileniyor. Her türlü fırsatçılığın karşısında olmamız gerekir. Hele insanlar ibadetlerini yerine getirirken, rant peşinde koşmak ahlaksızlıktır, halkımıza saygısızlıktır.”

"HAYVAN STOKU GEÇEN YILDAN DAHA İYİ"
Sahada çalışan bir veteriner hekim olarak, geçen seneye nazaran bu sene hayvan stokunun daha iyi bir durumda olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Çitliklerde yaptığımız kontrollerde, kurbanlık ve kesimlik hayvan stokunun geçen yıllara oranla hayli yüksek olduğunu görüyoruz. Ayrıca, daha Doğu Anadolu’dan gelen kurbanlıklar bu hesaba dahil değil. Bu yıl kurbanlıklar bol olacak, kimse oyuna gelmesin.” diye konuştu.