Müftü Cihan`dan İlahiyat Fakültesi Açılması Talebine Destek

Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesinde ilahiyat fakültesi açılması talebine destek verdi.

Müftü Cihan`dan İlahiyat Fakültesi Açılması Talebine Destek

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker ve konfederasyona bağlı memur sendikalarının şube başkanları, Manisa`ya atanan Müftü Sinan Cihan`a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Ülker, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli`ye, ilahiyat fakültesi kurulması isteklerini bildirdiklerini, Müftü Sinan Cihan`dan bu taleplerine destek vermesini beklediklerini ifade etti.
Önümüzdeki günlerde Manisa`da Diyanet Eğitim Merkezi`nin açılacağını aktaran Ülker, merkezin Türkiye`ye örnek olacak nitelikte olmasının planlandığını belirtti.
Bunun yanı sıra şehirde yeni bir imam hatip lisesinin yapılmasının da planlandığını dile getiren Ülker, “Camisiyle, konferans ve spor salonuyla her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir kompleks şeklinde lise yapılması planlanıyor. Manisa`ya bir ilahiyat fakültesi ihtiyacının olacağını düşünüyoruz ve bu yönde girişimler başlattık.” dedi.
Müftü Cihan da enerjilerin birleşmesi ve imkânların hizmete dönüştürülmeye çalışılmasının çok güzel bir davranış şekli olduğunu söyledi.
Cihan, var olan güzel hizmetleri devam ettirip daha fazla geliştirmeye çalışacağını, yapılacak hayırlı hizmetlere her türlü desteği vereceğini ifade etti.

Mevcut imam hatip lisesinin hem fiziki, hem de diğer yönleriyle ele alınmasını kendisinin de istediğini dile getiren Cihan, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.
Cihan, “Bunların yanında, bu hizmetlere yakışır ve bu hizmetlerin kalitesini artıracak olan bir ilahiyat fakültesinin Manisa`da da olmasını ciddi olarak biz de arzu ediyoruz. Ancak, YÖK`ün Türkiye genelinde ilahiyatlar konusunda bir yapılandırma çalışması vardır. Ayrıca CBÜ`nün de kendi içerisinde bir çalışması vardır ve olacaktır. Bu konudaki bütün çalışmalara destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.