İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı Astana’da Başladı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı düzenlendi.

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı Astana’da Başladı
Kazakistan Başbakanı Karim Masimov’un katılımıyla açılışı yapılan fuar kapsamında bir de uluslararası iletişim konferansı düzenlendi.
Kazakistan’da faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin iletişim teknolojilerinde yaşanan son gelişmeleri sergileme imkanı bulduğu fuarda genç uzmanlar, hazırladığı yeni projelerini görücüye çıkarttı. Masimov fuarın açılışında yaptığı konuşmada Kazakistan’ın son zamanlarda teknolojik alanda önemli gelişmeler sağladığını ifade etti.
Kazakistan İletişim Bakanı Askar Jumagaliyev ise bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar sayesinde halkın evrak toplama ve bekleme gibi sıkıntılarını ortadan kaldırdıklarını söyledi. E-Devlet projesiyle yaklaşık 40 farklı alanda vatandaşa hizmet verdiklerini kaydeden Jumagaliyev, internet ve haberleşme alanlarında da büyük adımların atıldığını söyledi.

Konferanstaki konuşmaların ardından Başbakan Masimov fuarı gezdi ve yeni teknoloji ürünleriyle yakından ilgilendi.

Kazakistan’da faaliyet gösteren Süleyman Demirel Üniversitesi de hazırladığı ‘Akıllı Kampüs’ projesiyle fuarda ilgi odağı haline geldi. Üniversitenin halkla ilişkiler sorumlusu Enes Çığ yaptığı açıklamada, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin IT Komputer teknolojileri eğitiminde en iddialı üniversitelerden biri olduğunu ifade etti. Çığ, üniversitenin yeni yapılan kampüsünün son teknolojiye göre akıllı kampüs adı verilen bir kompleksin inşa edildiğini ve yeni binada öğrencilere her türlü imkanın sağlandığını vurguladı.
Kazakistan Bolaşak Fonunun Müdürü Sayasat Nurbek ise yaptığı açıklamada bakanlığın daveti üzerine katıldıkları fuarda öncelikle yabancı şirketlere uzman yetişmi elaman konusunda destek vermek istediklerini kaydetti.

Üç gün sürecek fuara yerli ve yabancı iki yüzün üzerinde şirket katılıyor.