Bekaroğlu: Zonguldak Havaalanı Daha Aktif Hale Getirilmeli

Zonguldak Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, Zonguldak Havaalanı’nın daha aktif hale getirilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi.

Bekaroğlu: Zonguldak Havaalanı Daha Aktif Hale Getirilmeli

Osman Bekaroğlu, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak-Trabzon seferlerinin talep olmaması nedeniyle iptal edilmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Bekaroğlu, talep azlığının nedenleri arasında tanıtım yetersizliği ve ilgili firmanın duyuru yapmamasının yattığını öne sürdü.
Zonguldak Havaalanı`nın, Karabük, Bartın, Zonguldak illerindeki tek havaalanı olmasının avantaj olduğunu ve bu durumun değerlendirileceğini kaydeden Bekaroğlu, konuyla ilgili 3 ilin birlikte kampanya yaparak ortak hareket edebileceklerini dile getirdi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız`ın konuyla ilgili öncülük yapabileceğini ifade eden Bekaroğlu, şunları kaydetti: "Sayın valimizin öncülüğünde 3 ilin valisi, sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarıyla bir toplantı yapıp ortak bir çabaya girerek, havaalanımızın daha aktif hale getirilebileceği düşüncesindeyiz. Bu konuyla ilgili dernek olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Valimizin ve yetkililerin de konuya duyarlı davranacağına yürekten inanıyoruz. Kentimizin, bölgemizin bu sorununun çözümüne halkımızın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz.”