Anadolu Harikalar Diyarı 25 Yıllığına Kiraya Verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli projelerinden biri olan Anadolu Harikalar Diyarı`nda önemli bir adım daha atıldı.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi`ne ait olan Cırgalan Mahallesi, Kumarlı mevkiinde bulunan arsa, Belediyece belirlenmiş proje, teknik şartname ve standartları doğrultusunda, her türlü masrafları yüklenici firmaya ait olmak üzere; Anadolu Harikalar Diyarı Eğlence Parkı işletmeciliği yap-işlet modeli kapsamında ihale ile 25 yıllığına kiraya verildi.

Encümen Salonu`nda gerçekleştirilen ihaleye Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan başkanlık etti. Anadolu Harikalar Diyarı Projesi`nin Kayseri`nin sosyal ve kültürel hayatına çok olumlu yönde etkiler yapacağını kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Beyhan, toplam 70 milyon liralık yatırım gerektiren bir tesis kurulacağına dikkat çekerek, "Bu tesislerin 1 Mayıs 2013`e kadar tamamlanması planlanıyor. İhaleyi kazanan firma, ihale tarihinden itibaren belediyeye herhangi bir ödeme yapmayacak ancak ilk iki yıl için 40 milyon lira sonraki yıllar için de 30 milyon lira olmak üzere toplam 70 milyon liralık yatırım yapacak ve burayı işletecek. 5. yıldan itibaren ise her yıl net satışlar üzerinden ihale sonucunda belirlenen yüzde değeri karşılığında parayı belediyeye ödeyecek." dedi.
İhaleye istekli olarak Elit Turizm Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. katıldı. Yüzde 3 taban değeri ile açılan pazarlık usulü ihaleye, Elit Turizm Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. ilk olarak yüzde 4, daha sonra son teklif olarak yüzde 4.5 vererek ihaleyi kazandı.