Şemdinli`deki Çatışmada Hayatı Kaybeden 3 Kişi Toprağa Verildi

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde önceki gece yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 3 sivil vatandaşın cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şemdinli`deki Çatışmada Hayatı Kaybeden 3 Kişi Toprağa Verildi
Van`da otopsi işlemlerinden sonra yola çıkarılan Necdet ve Tayyar Göreli ile Osman Erbaş`ın cenazeleri, Şemdinli`de kalabalık bir grup tarafından karşılandı. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup, cenazeleriomuzlarına alarak Altınsu Köyü Mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık, yürüyüş esnasında çeşitli sloganlar atarken, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. Cenazeler, yapılan tören ve kılınan namazın ardından yan yana defnedildi.

Törende konuşan MEYADER temsilcisi İzzet Atabak, cenazeyi sahiplendikleri için Şemdinli halkına teşekkür etti. Ardından konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kürt halkının uzattığı barış elini geri çevirdiğini iddia etti.

Kalabalık grubun Şemdinli`ye giderek burada basın açıklaması yapacağı belirtilirken, polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Kaynak: İHA