Kars Valisi Kara, İranlı İşadamlarını Yatırıma Davet Etti

Kars Valisi Ahmet Kara ve Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Genel Valisi
Ali Rıza Beygi`nin daveti üzerine gittikleri İran`daki temas ve incelemelerini tamamlayarak yurda döndü.

Kars Valisi Kara, İranlı İşadamlarını Yatırıma Davet Etti
Kara, İranlı işadamlarına Kars ve çevresindeki yatırım alanlarını anlattığını ve yatırıma davet ettiğini söyledi.
İnceleme gezisi ve temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kars Valisi Ahmet Kara, İran`ın Doğu Azerbaycan Genel Valisi Ali Rıza Beygi`nin daveti üzerine 7-10 Eylül tarihlerinde bu ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Heyetlerini Gürbulak Sınır Kapısı`nda Bazargan Kaymakamı ve Maku şehri valilik yetkililerinin karşılayarak Tebriz’e kadar eşlik ettiklerini aktaran Vali Kara, şöyle devam etti: "Tebriz’de heyetimizi, kendisi de aslen Kars doğumlu olan Türkiye Tebriz Başkonsolosumuz Yunus Belet karşıladı. Aynı gün akşam Tebriz Uluslararası Sanayi ve Ticaret Fuarı`na giderek buradaki Türk firmalarının stantlarını ziyaret ettik. Katılımcı Türk İşadamları ile İran’da karşılaştıkları sorunlar ve ticaret imkanlarını değerlendirdik. İşadamlarının teklifleri ve isteklerini İranlı yetkililere ilettik."

HEYET TÜRKİYE-İRAN 1. BÖLGESEL EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI
Kars Valisi Ahmet Kara, İran’a yaptıkları gezilerinin ikinci gününde, “Türkiye-İran 1. Bölgesel Ekonomik İşbirliği Toplantısı”na katıldıklarını söyledi.
Toplantıya yaklaşık 35 Türk iş adamı ve İran’ın çeşitli kentlerinden gelen işadamlarının katıldığını kaydeden Vali Kara, "Toplantıda; İran’a sınır illerimiz ile İran arasında yapılabilecek bölgesel işbirliği imkanları tartışıldı. Toplantıda yaptığım konuşmada, pazarlama ve serbest ticaret imkanları ile ilgili konularla ilgili bilgi verdim." diye konuştu. Kara, toplantı sonrasında kısa bir şehir gezisi yaparak, şehrin turistik yerleri ve müzesini gezdiklerini aktardı.
Gezinin üçüncü gününde Tebriz’deki Yabancı Yatırımcılar Organize Sanayi Bölgesi`nde incelemelerde bulunduklarını kaydeden Kara, “Türk İşadamlarının oradaki yatırım ve fabrikalarını gezerek sorunlarını yerinde görerek çözümleri için önerilerini dinledik. Daha sonra Nahçıvan sınırında bulunan Aras Serbest Ticaret Bölgesi`ni gezerek burada da bir dizi incelemelerde bulunduk." diye konuştu.
Gezide Tebriz’in her türlü ekonomik ve ticari imkanlarını gözden geçirdiklerini ifade eden Kars Valisi Ahmet Kara, şöyle devam etti: "İranlı yetkililer, Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu inşaatının biran önce başlaması temennisinde bulunmuş, tarafımızdan bu hususun Ulaştırma Bakanlığımıza iletileceği ifade edilmiştir. Kars ve çevresi illerinde bulunan yatırım imkanları İranlılara anlatılmış, kısa süre içerisinde bir İran işadamları heyetinin ilimizi ziyaretlerinde mutabık kalınmıştır."
Vali Kara, gezi programında kendilerini karşılayan Türkiye Başkonsolosu Yunus Belet, Doğu Azerbaycan Genel Valisi Ali Rıza Beygi ve diğer yetkililere, teşekkür etti.