Bbp`den, Kimse Yok Mu Yardım Kampanyasına Destek

Büyük Birlik Partisi (BBP), Kimse Yok Mu Derneği`nin Somali ve Kuzey Afrika`da kuraklık nedeniyle başlattığı yardım kampanyasına 5 bin TL bağışta bulundu.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kimse Yok Mu derneği Ankara Şube Başkanı Suat Şaban ve beraberindeki heyeti kabul etti.

BBP Genel Başkanı Destici, tören sırasında yaptığı konuşmada, Kimse Yok Mu Derneği`nin yapmış olduğu yardımların idraki içerisinde olduklarını vurgulayarak, "Bu millet için önemli olan yardımlaşma duygusunu ve Allah`ın, `Yardımlaşınız` emrinin gereğini yerine getirme adına güzel çalışmalar yapıyorlar. Rabbim, onların yardımcısı olsun. Çünkü, çok güzel görevler üstleniyorlar." dedi.
Birleşmiş Milletler`in (BM) bölge için 1 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunduğunu, bu miktarın yarısının 500 milyon doların Türk milleti tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Destici, "Milletimiz müsterih olsun, hem devletimiz hem de özel yardım kuruluşları çok çaba sarf ediyorlar. Kimse Yok Mu Derneği bu yardımları yerine ulaştırıyor. Aracı bir kurum kullanmıyor. Milletimizin göstermiş olduğu bu duyarlılığın devam etmesini diliyorum." şeklinde konuştu.
Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Başkanı Suat Şaban ise Türk milletinin çok vefalı olduğunu hatırlatarak, "Somali`de bir ofis oluşturduk. Türkiye`den gelen yardımlar o ofis aracılığı ile Kenya, Uganda ve Somali`de bulunan kamplara gönderiliyor. Şu anda Somalililerin ciddi manada yapılan yardımlara bir teveccühü var, böyle gökyüzüne bakıyorlarmış, Türk uçağı gören Somalililer secdeye kapanıp gözyaşı döküyorlarmış, halkın ciddi memnuniyeti var." diye konuştu.
Hassasiyet gösteren Türk halkına teşekkür eden Şaban, Kimse Yok Mu Derneği olarak 50 milyon TL nakit topladıklarını, bunun yanısıra gıda ve sağlık yardımlarına ayrıca devam ettiklerini belirterek, "Orada devraldığımız bir hastane var. Oradaki doktorları yetiştirip kendi hastalarına bakacak duruma getirecek seviyeye getireceğiz." dedi. BBP Genel Başkanı Destici, ardından, topladıkları 5 bin TL değerindeki nakit parayı Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Başkanı Suat Şaban`a teslim etti.