21 kadın ve 21 erkek sanatçı Umut'a poz verdi

Türk sinemasının unutulmaz 21 kadın ve 21 erkek sanatçısı, fotoğrafçı Bülent Umut'un kadrajında buluştu.

21 kadın ve 21 erkek sanatçı Umut'a poz verdi
Fotoğraf sanatçısı Bülent Umut ‘Benim Yüzüm Sinema’ adını verdiği sergisiyle ziyaretçileri bir Yeşilçam yolculuğuna çıkarıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen sergide, Yeşilçam’ın son 50 yılının en önemli karakter oyuncularının fotoğrafları yer alıyor. Hababam sınıfının Güdük Necmi’si, Tarkan filmlerinin vazgeçilmez kötü karakterleri, Tuncek Kurtiz, Nuri Alço, jönleri kıskandıran Metin Serezli, Kenan Bal, Süleyman Turan…

Bülent Umut toplam 42 Yeşilçam yıldızını siyah fonda siyah kıyafetle, portre ve ev hali olmak üzere iki farklı planda fotoğraflamış. Her sanatçının ikişer fotoğrafıyla hazırlanan sergi toplam 84 fotoğraftan oluşuyor. Sergide Ayla Algan, Demet Akbağ, Serra Yılmaz, Fatma Karanfil, Şerif Sezer, Füsun Demirel, Altan Erkekli, Bülent Kayabaş, Suna Selen, Cezmi Baskın, Macit Koper, Halit Akçatepe ve Erol Günaydın’ın da aralarında olduğu 21 kadın, 21 erkek sanatçının fotoğrafları var.

9 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek ‘Benim Yüzüm Sinema’ sergisi, İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde (Barbaros Bulvarı No:143/1 – Balmumcu) gezilebilir.