Tümsiad Yayla Sorunu İçin Komisyon Kurdu

Zorkun başta olmak üzere Osmaniye’nin birçok yaylasında yaşanan yayla evlerinin yıkımını durdurmak ve soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını sağlamak için Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi tarafından komisyon kuruldu.

Tümsiad Yayla Sorunu İçin Komisyon Kurdu

Yayla sorununun çözümü için ilk olarak Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Hasan Türkoğlu, sivil toplum kuruluşları, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin il başkanları, ilgili kurum müdürleri ve yayla derneklerini bir araya getirerek başlatan TÜMSİAD, ortaya çıkan çalışma sonucuna göre de komisyon oluşturdu.

Komisyonun yaptığı 3 ayrı toplantıyı değerlendiren Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, “Binlerce vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu önemli ve hassas konuda mutlaka kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Yıllardır ertelenerek bugün dağ gibi karşımızda duran bu yayla evlerindeki sorunun çözülmesi için ortak bir irade ve toplumsal işbirliği gerekmektedir. TÜMSİAD olarak biz bu konuya herkesin katkı yapabileceğine inanıyoruz. Bu sorun ancak yeni bir yasal düzenleme ile yapılabilir. Komisyonda Osmaniye Baromuzun, Orman İşletme Müdürlüğünün ve İl Özel İdaresinin çözüm için çok güzel önerileri ve çalışmaları oldu. Osmaniye milletvekillerimiz yayla sorununun çözümü için yasa teklifi hazırlıyorlar. Meclisin açılmasıyla sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.
Ekim ayında açılacak olan mecliste konunun yasal bir düzenlemeye kavuşması için Eylül ayını çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, TBMM’de ilgili komisyonlar, partilerin grup başkan vekilleri ve bölge milletvekilleriyle görüşmeler yapılacağını ifade etti.