Muş’a Atanan Öğretmenlere Oryantasyon Semineri Veriliyor

Öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlere yönelik verilen seminerlerin 16 Eylül’e kadar devam edeceği bildirildi.

Muş’a Atanan Öğretmenlere Oryantasyon Semineri Veriliyor


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ağustos ayında Muş’a ataması yapılan 500 öğretmene yönelik olarak verilen oryantasyon (çevreye uyum) seminerleri devam ediyor. Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 3 ayrı salonda verilen seminerleri takip eden Milli Eğitim Müdür Vekili Cüneyt Öner, öğretmen aileleri ile de birebir görüşerek sohbet etti.


Muş’a atanan öğretmenlerin konaklama, yeme içme gibi sıkıntı çekmemesi için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak organizasyon yaptıklarını kaydeden Öner, bayan ve erkek öğretmenlere ayrı ayrı yurtlarda konaklama imkanı sunduklarını söyledi. Milli Eğitim Müdür vekili Cüneyt Öner açıklamasında şu ifadelerde yer verdi: “Bakanlığımız tarafından Ağustos ayında ilimize atanan 500 öğretmen şuanda seminere tabi tutuluyorlar. Öğretmen arkadaşlarımızın konaklama ve yeme içme gibi ihtiyaçlarını Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz karşılıyoruz. Muş’a yeni geldikleri için belki konaklama da sıkıntı olacağını düşünerek biz gerekli bütün ayarlamayı yaptık. Öğretmenler ve öğretmen aileleri ile yapmış olduğumuz birebir görüşmeler oldu. Sıkıntılarını ve yardımcı olabileceğimiz konuları görüştük. İlimize atanan öğretmenlerin daha rahat etmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

Seminerlerin 16 Eylül'de sona ereceğini belirten Muş Milli Eğitim Müdür vekili Cüneyt Öner, “Öğretmen arkadaşlarımız bilgilerine bilgi katıyor, yeni geldikleri içinde çevreyi tanıma fırsatı buluyorlar. Şu anda öğretmenlere oryantasyon (çevreye uyum) semineri veriliyor. 6 Eylül'de başlayan seminerler 16 Eylül'de sona erecek. Seminerlerin hemen ardından öğretmenler atanmış oldukları okullarda görevlerine başlayacaktır.” diye konuştu.


Seminere katılan öğretmenler eğitimlerin eğitici olduğuna inandıklarını söyleyerek ilk görev yerleri olan Muş’ta vatandaşların oldukça samimi ve sıcakkanlı olduklarını belirtti. Bursa’da yaşayan ve öğretmen olan kızını ilk görev yeri olan Muş’a getiren Musa Bahar isimli veli, “Kızım Muş’un Şenova köyüne sınıf öğretmeni olarak atandı. Buraya geldiğimizde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her şey ayarlanmıştı. Muş halkı gerçekten bizleri sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Umduğumuzdan çok daha fazlasını bulduk. gelmeden önce bir tedirginlik yaşadık ancak geldikten sonra tedirginliğimizin yersiz olduğunu gördük.” şeklinde konuştu.