Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'ın Anayasa Referandumu Mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "12 Eylül 2010'da yapılan referandumda evet diyenler de kazanmıştır, hayır diyenler de.

Kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir" dedi. AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu'nun yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye'nin, bundan tam bir yıl önce, halkın iradesine darbe yapan askeri cuntanın hazırladığı anayasayı değiştirmek ve Türkiye'yi daha demokratik bir ülke haline getirmek amacıyla sandığa gittiğini ve anayasanın 26 maddesinin değiştirilmesini öngören pakete yüzde 58 gibi rekor bir oranla 'Evet' dediğini ifade eden Alparslan, "O gün verilen her 'Evet' oyuyla milletin veparlamentonun iradesi üzerinde hiçbir irade ve vesayetin kabul edilmediği ortaya çıkmıştır. Türkiye'de artık siyaseti çetelerin, mafyanın ve tüm hukuk dışı karanlık odakların siyaseti belirleyemeyeceği tescil edilmiştir. Ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu herkesçe onaylanmıştır" dedi

Alparslan, gerçekleştirilen Anayasa Reformuyla, 12 Eylül günü halkın iradesinin sekteye uğratıldığı bir utanç günü olarak anılırken, her türlü hukuksuzluğun, demokrasi dışı arayışların tarihe karıştığı bir gün olarak anılmaya başlanıldığını kaydetti. 12 Eylül referandumuyla halkın birçok kazanımlar elde ettiğini belirten Alparslan şunları söyledi: "YAŞ kararlarıyla ordudan atılan personel görevlerine döndü ve hakları iade edildi. Darbe ürünü fişlemeler tarihe karıştı. Kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler pozitif ayrımcılığa kavuştu. Sendikal haklar güçlendi. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmaları son buldu. HSYK kararları yargı denetimine tabi hale geldi. Yargı bağımsızlığı güçlendirildi ve demokratik bir yapıya kavuştu. Toplumun her kesimi bu ve daha birçok kazanımdan istifade etmişlerdir." 12 Eylül 2010 günü referandumda "Evet" diyenlere teşekkür eden Alparslan, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 12 Eylül referandumunda evet diyenler de kazanmıştır, hayır diyenler de. Kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir. Verdiği 'Evet' oylarıyla yeni bir anayasa hazırlanmasının önünü açan milletimiz, inşallah en kısa sürede sivil anayasasına kavuşacaktır" dedi.
Kaynak: İHA