Bakan Dinçer: Okullardaki Bilim Teknoloji Sınıfları Akşam Da Hizmet Verecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye genelindeki okulların bünyesinde hizmet vermeye başlayan bilim ve teknoloji sınıflarının akşam saatlerinde de öğrencilere hizmet vereceğini açıkladı.

Dinçer, en çok evlerinde bilgisayarı ve interneti olmayan öğrencilerin bu imkandan yararlanacaklarını söyledi.

Bakan Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Dinnçer, okullarda bilim ve teknoloji sınıflarına önem verdiklerini ifade etti. Kayseri’de eğitime sağladıkları katkının yanı sıra hayırseverlerinde ciddi destekleri olduğunun altını çizen Dinçer, okul öncesi eğitimde beklenen seviyeye ulaşamadıklarını anlattı. Dinçer, şöyle konuştu: "Kayseri tıpkı ticarette, sanayide, sosyal hayatta, şehircilikte de olduğu gibi eğitimde de diğer şehirlerimizle kıyaslarsak iyi bir mesafe aldı. 2002 de 7 bin 700 derslik varken 2011 yılına kadar 2 bin 230 derslik yapıldı. 9 bin 930 derslik yapılmış oldu. Şehirde 251 okul var. Bu okullarda 550 bilim ve teknoloji sınıfı var. Öğrencilerimiz kendi evlerinde bilgisayarı, interneti yoksa burada bu sınıflardan faydalanabilecekler. Akşam saatlerinde bu sınıflardan faydalanabilecek."
Bakan Dinçer, tekli eğitime geçmeyi planladıklarını ve derslik başına 30 öğrenci hesaplarına göre Kayseri’de bin 580 derslik ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Dinçer, "60-70 civarında daha okul yapılırsa eğitim sorunlarının tamamı çözülmüş olacak. Eğitimde alt yapı sorunu kalmayan şehir olacak. 6 tane okul öncesi okulumuz var ve 16 tane okul yaptırmayı planladık. Yerel yönetimlerin ve milli eğitimin işbirliği ile yeni 50 okulun yapılmasıyla birlikte eğitim sorunu çözülecek." diye konuştu.

Kayseri’de okul öncesinde yüzde 33.9 seviyesine ulaştıklarını anlatan Dinçer, “2011 yılında bizim hedefimiz yüzde 73 idi. 2012 yılında ise hedefimiz yüzde 100 olacaktır. Bu konuda biraz gerideyiz. Daha hızlı olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kayseri’de öğretmen sorunun olmadığını anlatan Dinçer, "Sanayinin çok fazla gelişmesine rağmen, ortaöğretimde meslek liselerinin düşük olduğunu görüyoruz. Kayseri’de yüzde 43 okullaşma var. Daha fazla olması gerekir. 17 milyon 677 bin adet ücretsiz kitap dağıtıldı. 51 milyon Türk lirası eğitime yatırım yapıldı. Memnun edici bir yerdeyiz. Bugün de bizim için sevinç günüdür. Üç okulumuz açılıyor. Toplam 80 derslikte eğitim yuvalarımız hizmete giriyor." dedi.