Sbs 7. Sınıf Türkiye Birincisi Midyat`ta Ecem Avcı Oldu

Mardin`in Midyat ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı`nda (SBS) 500 tam puan alan öğrenci Mehabet Ecem Avcı`ya, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya bilgisayar hediye etti.

Sbs 7. Sınıf Türkiye Birincisi Midyat`ta Ecem Avcı Oldu
SBS Türkiye sıralamasında 500 tam puan alan 335 öğrenciden biri olan 7. Sınıf Öğrencisi Mehabet Ecem Avcı, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya`yı ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Deniz`in yanı sıra aynı zamanda öğrencinin babası olan Milli Eğitim Şube Müdürü Şirin Avcı, Midyat Sur Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancar ile dershane yöneticileri de bulundu. Başarılı öğrenciyi tebrik eden Kaymakam Fatih Akkaya, kazanılan başarıda öğretmen ve velilerin de katkılarının olduğunadikkat çekerek, "Sizleri tebrik ediyorum. Bu başarı kolay kolay elde edilemez. Öğretmen ve velilerinizi de kutluyorum. Midyat`tan başarılı çıkmaz diyenlere işte güzel bir örnek. Bu başarı bizi çok mutlu etti. Demek ki sistemli çalışınca oluyor" şeklinde konuştu

Kaymakam Akkaya, başarısından dolayı öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye ederken, Sur Dershanesi de altınla ödüllendirdi. Mehabet Ecem Avcı, 7. Sınıf Türkiye birincisi gelerek Mardin`in eğitim çıtasını yükseltti. Planlı ve düzenli çalışmanın başarıyı olumlu etkilediğini belirten Mehabet Ecem Avcı, öğretmenlerin desteği ve öğrencinin belirlediği hedefi, başarıyı yakalamanın formülü olarak değerlendirdi. Başarıyı elde etmek isteyen arkadaşlarına da tavsiyede bulunan Avcı, "Öğrenci kesinlikle programyapmalı. Programı aksatmamalı ve derslere hazırlıklı katılmalı. Bu şekilde başarı elde edilir. Başarı tesadüf değildir sistemli çalışmama borçluyum" dedi. Sur Dershanesi Müdür Yardımcısı Bestami Ekbiç ise, "Türkiye genelinde bu tür bir başarıyı elde etmekten dolayı Ecem, ailesi ve kendi adımıza çok mutluyuz. Ecem`in kendi yetenekleri, eğitimci bir ailenin kızı olması dershanemizin işini kolaylaştırdı. Ecem ve ailesini tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA