Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Afrika İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, açlık ve yoksullukla mücadele eden 40 milyon Afrikalı için iş âlemi ve hayırsever vatandaşlardan destek istedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Afrika İçin Yardım Kampanyası Başlattı
Karakuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı kampanya çerçevesinde yardım etmeye çağırdı.

MUTSO Başkanı Karakuş, düzenlediği basın toplantısında 5 milyon Somalilinin açlık, susuzluk ve yoksulluk. akabinde de salgın hastalıklarla mücadele ettiğini, 6 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Karakuş, şunları kaydetti: “Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Buruni, Doğu Afrika’nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleridir. Neredeyse çeyrek yüzyıldır devam eden ve son zamanlarda daha da genişleyen iç savaşlar, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde tahrip etmiştir. Buradaki insanlar büyük bir dram yaşarken birçok ülkede zenginlik ve israf devam ediyor. Dünya, bu insanların çektiği acıya sessiz kalıyor. Türkiye ve Müslüman ülkelerde birlik ve beraberliğin arttığı ramazanda, özellikle komşumuz aç yatarken tok uyuyamayacağımız şeklindeki kültürümüzle bu insanlara yardım elimizi uzatmalıyız. TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlatmış olduğu yardım kampanyası çerçevesinde yardımlar, Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı’na yapılabilir. Hesap No: 4375-333, Iban: TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33.”