İzmir Ticaret Borsası ve Vob`dan Afrika`ya Yardım Kampanyasına Destek

İzmir Ticaret Borsası (İTB), Afrika’da açlıkla karşı karşıya bulunan 40 milyon insana yardım eli uzatılması için başlatılan kampanyalara destek kararı aldı.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan yardım kampanyasına 5 bin lira veren İTB, ayrıca Sabah gazetesi tarafından açılan bağış kampanyasına da 5 bin liralık katkı sağladı. İTB iştiraklerinden Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası da (VOB), iki kampanyaya toplam 30 bin lira bağış yaptı.

İTB ve VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, iki kurumun yaptığı toplam bağışın 40 bin lirayı bulduğunu belirterek, “Dünya 21. yüzyılı yaşarken Afrika’da ne yazık ki karanlık çağ koşulları hüküm sürüyor. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun vurguladığı gibi 300 yıl boyunca tarih birliği yaptığımız bu coğrafyadaki insanlık dramına kayıtsız kalamazdık. Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Yaptığımız yardımların Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de açlıkla pençeleşen 40 milyonu aşkın insana cansuyu olmasını diliyoruz. Bu vesileyle çağdaş dünyayı, Afrika’daki bu insanlık dramını sonsuza kadar bitirecek önlemler almaya davet ediyoruz.” dedi.